Sørlandet Blogg
Detektivene får ledetråder til påskekrimen i Dyreparken
Share

Nødmeldingen hadde nådd oss fra Dyreparken: En av perlehønene i Parken var tilnærmet sporløst forsvunnet, og Dyreparken inviterte derfor til påskekrim. Vi kastet oss i bilen og troppet opp, klar til å hjelpe til med etterforskningen.

Tekst og foto: Karen Kilane

Rett innenfor hovedinngangen til Parken finner vi fram til et stort oppslag hvor forsvinningsmysteriet blir nærmere beskrevet. Vi er langt fra de eneste som har møtt opp for å bistå Dyreparken i letingen. Umiddelbart får vi informasjon om hvordan den forsvunnede kan gjenkjennes – da perlehønen forsvant, hadde den som vanlig vært ikledd sorte fjær med små, hvite prikker.

To jenter på påskekrim i Dyreparken Kristiansand

Selv i Dyreparken kan mysteriet oppstå. I påsken inviterer derfor Dyreparken publikum til å hjelpe til med å løse påskekrim.

Dyreparken fortvilte over at nettopp perlehønen forsvant akkurat rundt påsketider. På denne tiden hvert år skjer nemlig det utroligste: Perlehønene i Parken legger da sine svært sjeldne, rosa egg, fikk vi beskjed om. Og det er de rosa eggene som vi nå skal følge videre i jakten. Vi har fått oppgitt Savannen som første post. Vi vandrer rundt og ser på de våryre sjiraffene. Så dukker plutselig noe rosa opp. Jentene hyler og løper mot neste spor.

Påskekrim i Dyreparken

Plutselig får de små detektivene sett en ledetråd. Da er det bare å henge med så godt en kan.

Og deretter er det som å være på tyttebærtur – bak det ene rosa egget lyser det neste. Underveis møter vi en hyggelig dame ikledd dyreparkuniform som har et eget mysterium å løse. Hun har funnet trekuler med tilfeldige bokstaver påskrevet. Eller – er det nå egentlig så tilfeldig? Det er vel ikke en hemmelig kode som høna selv har etterlatt? Her ser det mørkt ut for detektivene en stund, men så viser det seg at lillesøster har dratt på vandretur med to av kulene med bokstaver. Med alle trekulene på plass, åpenbares plutselig en ny ledetråd – og vi tar beina fatt. På veien passerer vi det ene dyret etter det andre som tydelig viser at de setter pris på at våren og påskesola har kommet til Sørlandet.

Detektivene får ledetråder til påskekrimen i Dyreparken

Den forsvunne perlehøna er ikke helt sporløst borte. Underveis i vår jakt møter vi betjening fra Dyreparken som hjelper oss videre på veien.

Vi løper i medvind, sola skinner og veien ligger åpen foran oss. Men så skjer det som kan hende for den mest drevne etterforsker: Saken synes å stå stille. Har vi kommet inn i en blindgate? Er det noe vi overser? Detektivene søker høyt og lavt. På letingen passerer de flere ganger en dyreparkansatt. Så – plutselig får de øye på det: Mannen holder et rosa egg i hånda. Og her er påskekrimmens høydepunkt: Den dyreparkansatte lar oss få komme inn til slangene og her får vi ta på slangen. En akkurat passelig skummel oppgave for små etterforskere. Etter detektivene har vist sitt mot ved å tåle nærkontakt med reptilet, opplever den dyreparkansatte nok at de små detektivene er i stand til å håndtere neste ledetråd.

Dyrepasser med slange i Dyreparken

Detektivene klapper slangen og premieres med en ny ledetråd.

Og nå skulle vi gjerne fortalt om avslutningen, men dessverre er dette unntatt offentligheten. Av hensyn til faren for bevisforspillelse, selvsagt. Men vi kan avsløre såpass: Hønen ble funnet. Det samme gjelder de rosa, sjeldne eggene. Påskekrim var virkelig en festlig og annerledes måte å gjennomføre et Dyrepark-besøk på. Etterpå feirer vi den lykkelige slutten med iskrem og flere turer i Koppene og Storslegga. Sånn sett skulle vi kanskje sluttet mens leken var god…

Perlehøner i Dyreparken

Både den bortkomne perlehøna og de rosa eggene kom til rette. Men hvem vet – i morgen er det kanskje en annen krise som har oppstått i Parken?

Slik gjør du:

  • Rett innenfor hovedinngangen vil du hver dag fra kl. 12.00 kunne lese dagens påskekrim. På plakaten vil du få vite hvilket mysterium som skal løses og du vil få første ledetråd.
  • Underveis vil du møte personer som gir deg nye ledetråder.
  • Når mysteriet er løst, vil du få beskjed om hvordan du kan registrere din løsning.

Sjekk Dyreparkens nettsider for mer informasjon om påskekrim, åpningstider og andre aktiviteter i påska.

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Hildegunn Teinum

Hildegunn er ei ekte sørlandsjente, født med tean i tanga på Flekkerøy. Her bor hun med mann, tre døtre og en katt. Hildegunn elsker at hun kan bruke barna som alibi for å oppleve Barnas Sørland og koser seg ellers supre konsertopplevelser og deilig lokalmat fra Sørlandet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.