Sørlandet Blogg
Share

Her finner du de beste tur- og treningsområdene i Kristiansand.

I Baneheia finner du badeplasser, turløye og svaberg, kun et steinkast unna byen. Foto: Landskapsfotografene©Visit Sørlandet

I Baneheia finner du badeplasser, turløyper og svaberg, kun et steinkast unna byen. Foto: Landskapsfotografene©Visit Sørlandet.

Bymarka i og rundt Kristiansand byr på flotte turløyper tilrettelagt for gående, løpende eller syklende.

Baneheia

Helårs naturområde med merkede turløyper like utenfor sentrum. Det er fine badeplasser med strand og brygge. I Baneheia er det lysløype, så det er fint å ta en tur etter mørkets frembrudd.

Ravnedalen er et av de flotteste turområdene i Kristiansand. Foto: Henrik Moum©Visit Sørlandet

Ravnedalen er et av de flotteste turområdene i Kristiansand. Foto: Henrik Moum©Visit Sørlandet.

Ravnedalen naturpark

Ravnedalen naturpark ble planlagt av Joseph Frantz Oscar Wergeland (bror til Henrik Wergeland og Camilla Collett), og anlagt i 1874-78. I dag finner du en hyggelig park og kafé som byr på kulturkvelder og sommerkonserter. Like ved kafeen kan du gå  trappene til toppen av Ravnefjellet og nyte utsikten over byen. Du finner også merket sti fra Ravnedalen gjennom Baneheia (byskogen) til sentrum, (1,6 km).

Jegersberg er ganske kupert med et par tunge bakker som effektivt kan brukes til intervalltrening. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Jegersberg er kupert med et par tunge bakker som effektivt kan brukes til intervalltrening. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Jegersberg

Gjennom hele Jegersberg er det merket turløype, og en ca. 9 km rundløype, hvorav ca. 4 km lysløype. Få en ekstra boost på treningsøkten, løp til utsiktspunktene Holmenkollen og Den omvendte båt. Jegersberg er kupert med et par tunge bakker som effektivt kan brukes til intervalltrening.

I Jegersberg er det fine badeplasser som passer perfekt for en treningsøkt i ferskvann. Her er det også fine sykkelløyper og lysløype.

Trener du yoga i Otterdalsparken, får du denne utsikten på kjøpet. Foto: Inge Dalen©Visit Sørlandet.

Trener du yoga i Otterdalsparken, får du denne utsikten på kjøpet. Foto: Inge Dalen©Visit Sørlandet.

Otterdalsparken

I Otterdalsparken eller Nupen, som den blir kalt av byens befolkning, er det perfekt å ta små treningsøvelser eller yoga på gresset. Parken ligger midt i byen. Her ligger det populære fonteneanlegget og granittskulpturene laget av kunstneren Kjell Nupen. Gjestehavna ligger like ved, med isbar og en liten sommeråpen kafé.

Ta en joggetur til toppen av Odderøya og nyt utsikten over havet og byen. Foto: Inger Hutchinson©Visit Sørlandet

Ta en joggetur til toppen av Odderøya og nyt utsikten over havet og byen. Foto: Inger Hutchinson©Visit Sørlandet

Odderøya

Fem minutter unna Kristiansand sentrum finner du merkede turstier, skogsløyper og havutsikt nesten til Danmark. På Odderøya er det fine badeplasser med strender og svaberg. På halvøya er det også fine løyper i skogen. Liker du geocaching, er Odderøya et bra sted å utforske.

Her får du flere gode tips til hvor du kan trene på din kristiansandsferie

For mer detaljert kart over Kristiansand, se midt-agderfriluft.no

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Elisabeth Høibo

Elisabeth Høibo er fra kristiansand og liker å ta bilder og å reise. I forrige årtusen (1996) pakket jeg sekken og dro jorden rundt som backpacker. Jeg så en bit av verden, men det finnes ikke noe finere sted enn Sørlandet. Jeg har bodd ett år i Bergen og åtte år i Oslo. Begynte å jobbe i reiselivet i 1998, og har jobbet i flyselskap, reisebyrå og restaurant. Jeg er gift, har tre barn og bor i Kristiansand og elsker Sørlandet. Jeg blogger om det jeg opplever og liker aller best. Bli med på en herlig Sørlandsreise!

3 kommentarerLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.