Sørlandet Blogg
Share

Er du klar for storslått natur sammen med glade hunder og guider, da er dette noe for deg. Stillheten i fjellet, det øde landskapet og mestringsfølelsen en tur med hundespann gir, er fantastisk. Bli med oss på våre magiske opplevelser på Sirdal Huskyfarm.

Kalde vindkast og et varmt vertskap møter oss når vi hopper ut av bilen på gårdstunet til Odd Kvinen i Sirdal. Vi skal kjøre hundespann langt inne i fjellheimen. Vi gleder oss til å se hvilke opplevelser Sirdal Huskyfarm har å by på.

Jeg har aldri kjørt hundespann, mens min kollega Inger har erfaringer fra sine hjemtrakter i Hemsedal. Vi er begge fulle av forventninger og gleder oss veldig. Begge liker hunder og begge liker snø. Dette blir en herlig vinterdag i vill natur med entusiastiske hunder.

Alaska husky er menneskekjære og veldig glade. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Alaska huskyer er menneskekjære og veldig glade. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Vår tyske guide Florian forteller om hundene og gir oss en liten omvisning i hundegården. Hundene er glad for å bli hilst på.

Odd Kvinen har drevet med hundekjøring i rundt 30 år. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Odd Kvinen har drevet med hundekjøring i Sirdal i rundt 30 år. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Odd Kvinen, eieren av Sirdal Huskyfarm, inviterer oss inn på blomkålsuppe i den hyggelige steinkjelleren fra 1800-tallet. Det er viktig å ha nok energi i kroppen før turen starter.

Odd har drevet med polarhunder i rundt 30 år og brenner virkelig for at hundene og gjestene skal få fantastiske opplevelser, hver dag – året rundt.

Odd forteller at det er to forskjellige huskyer, sibirsk husky og alaska husky. Sirdal Huskyfarm har alaska husky. Denne hunden er litt roligere enn sibirsk husky, har gode trekkhundegenskaper og egner seg bedre for familieturer.

Sirdal huskyfarm har Alaska husky, en hund som er rolig og familievennlig. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Sirdal Huskyfarm har alaska husky, en hund som er rolig og familievennlig. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Etter en velsmakende lunsj er vi klare for avgang. 12 hunder hopper villig inn i hundetilhengeren. Hundene bjeffer og uler, ivrige etter å starte turen.

Vi kjører i ca 20 minutter før vi er fremme ved en parkeringsplass hvor vi fester seks hunder til hver vår slede. Florian viser oss hvordan vi håndterer de ivrige hundene og sleden.

Det snør tett og det blåser, og vi skal lenger opp i høyden og inn på de sirdalske vinterkledde viddene. På med slalåmbrillene, vi er klare for en frisk tur i fjellet.

Ivrige og glade hunder trekker oss innover fjellheimen. Foto: Inger Hutchinson©Visit Sørlandet

Ivrige og glade hunder trekker oss innover fjellet. Foto: Inger Hutchinson©Visit Sørlandet

Den første delen av turen går gjennom et typiske norsk vinterlandskap, med grantrær, bjørk og hytter. Etter en stund er vi på oppe på viddene, og det er hvitt så langt øyet kan se. Snøen pisker meg i ansiktet, men det bryr jeg meg ikke om nå.

Er du glad i hunder, fart og spenning er dette virkelig noe for deg. Foto: Visit Sørlandet

Er du glad i hunder, fart og spenning er dette virkelig noe for deg. Foto: Visit Sørlandet

De glade hundene er med på å gjøre opplevelsen enda bedre. Hundene elsker jobben sin. Stopper vi litt underveis, hopper de og drar i sleden, så det er bare å holde igjen. Roper vi lystig og høyt «ja!» gjelder det å holde seg fast. Seks ivrige hunder gir bånn gass innover den norske fjellheimen.

Her kan du se filmen vi har laget, slik at du kan få en smakebit på hva vi fikk oppleve.

Odd Kvinen tar gladelig imot gjester som er sultne på en villmarksopplevelse. Du kan velge mellom dagsturer og overnattingsturer. Sirdal Huskyfarm tilbyr opplevelser for hele familien, hele året. 

Med et hundespann på seks hunder er det bare å holde seg fast. Foto: Visit Sørlandet

Med et hundespann på seks hunder er det bare å holde seg fast. Foto: Visit Sørlandet

Det er kort reiseavstand til Sirdal Huskyfarm fra de fleste byene på Sørlandet og Stavanger. Det er også mulig å ta Sørlandsbanen til Gyland stasjon, og transport videre derfra til huskyfarmen.

Følg Sirdal Huskyfarm på Instagram for inspirerende bilder.

Bestill magiske opplevelser på Sirdal Huskyfarm her.

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Elisabeth Høibo

Elisabeth Høibo er fra kristiansand og liker å ta bilder og å reise. I forrige årtusen (1996) pakket jeg sekken og dro jorden rundt som backpacker. Jeg så en bit av verden, men det finnes ikke noe finere sted enn Sørlandet. Jeg har bodd ett år i Bergen og åtte år i Oslo. Begynte å jobbe i reiselivet i 1998, og har jobbet i flyselskap, reisebyrå og restaurant. Jeg er gift, har tre barn og bor i Kristiansand og elsker Sørlandet. Jeg blogger om det jeg opplever og liker aller best. Bli med på en herlig Sørlandsreise!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.