Sørlandet Blogg
Rolf er Norges første EatWith vert
Share

Nylig deltok mannen min og meg på Norges første offisielle EatWith middag. Rolf Øygarden er Norges første EatWith vert, og inviterer ukjente hjem på middag til seg i huset sitt på Lund i Kristiansand.

EatWith er et populært konsept fra USA som går ut på at hvem som helst kan invitere mennesker hjem til seg på middag. Konseptet er spesielt utbredt blant matinteresserte mennesker og hobbykokker som er glad i å lage mat og som liker å bli kjent med nye mennesker. Konseptet har spredt seg til hele verden og begynner å få fotfeste i de større europeiske byene. Rolf deltok på en slik middag i Barcelona og fikk sansen for konseptet. Da han kom hjem til Kristiansand begynte han å undersøke mulighetene for å starte opp EatWith i Kristiansand. Han måtte først holde en testmiddag og basert på tilbakemeldingene fra gjestene ble han godkjent av EatWith. Den første offisielle middagen i Norge ble arrangert 17. mars 2017.

Rolf presenterer menyen på EatWith Kristiansand

Rolf presenterer menyen for gjestene på EatWith. Foto: Morten Teinum

Jeg kjenner Rolf via jobb og har ei venninne som deltok på testmiddagen. Hun anbefalte middagen på bloggen sin, Enestående Mat, og vi tenkte at dette hadde det vært moro å teste ut. Barnevakt ble ordnet og vi meldte oss på og betalte middagen enkelt via EatWiths nettside. Her kunne vi hele tiden følge med på hvor mange gjester som hadde meldt seg på, og hvis de hadde koblet seg opp med Facebook-kontoen sin, kunne vi også se hvem de var. Det var jo uten tvil spennende. Selv om jeg visste hvem noen av gjestene var på forhånd, kjente min mann ingen.

Rolf er Norges første EatWith vert

Kokken i aksjon på kjøkkenet. Foto: Morten Teinum

Vi var noen av de første som kom, og ble tatt godt imot med en frisk, hjemmelaget velkomstdrink. Rolf hadde laget en iste/limonade på sitrongress med granateplesirup og litt granateplefrø og mynte som pynt. For de av oss som ikke kjørte ble denne toppet med cava, og smakte fortreffelig. En etter en kom de andre gjestene, og vi ventet en stund på to til. Rolf var til og med ute på verandaen og ropte på dem, men det viste seg at de hadde lagt inn feil dato i kalenderen. Dermed ble vi 7 gjester rundt bordet, pluss Rolf.

Velkomstdrink EatWith Rolf Kristiansand

Velkomstdrink på EatWith hos Rolf. Foto: Morten Teinum

Rolf var en super vert og hadde forberedt en smakfull tre-retter med endel attåt. Da alle gjestene hadde kommet og praten var godt i gang, satte vi oss til bords og fikk servert en liten «appetizer». Sprøstekte tortillalefser med to ulike dipper – en hummus og en fetakrem med litt «sting» i. Fint å pirre smaksløkene litt før middagen. Forretten var en risotto med ferske reker. Min favoritt med masse parmesan – just the way I like it!

Risotto EatWith Rolf Kristiansand

Risotto med masse parmesan – yummy! Foto: Morten Teinum

Til hovedrett fikk vi en kylling satay med masse smak. Mango lassien som ble servert til tok bort den lille svien på leppene, og smaksløkene fikk virkelig kjørt seg. Retten var godt sammensatt og det var den beste peanøttsausen jeg har smakt noengang.Heldigvis hadde Rolf en hel skål til overs for de som bare måtte smake litt til:)

Kylling satay EatWith Rolf Kristiansand

Kylling Satay til hovedrett. Foto: Morten Teinum

Til dessert serverte Rolf en hjemmelaget kanal-is. En perfekt avrunding på middagen.

Kanelis EatWith Rolf Kristiansand

Kanelis til dessert – en perfekt avslutning på et herlig måltid. Foto: Morten Teinum

Middagen falt tydelig i smak for alle. Det er et godt tegn når gjestene blir helt stille etter at maten er servert – og stille ble det, i hvert fall en liten stund. Ellers fløt praten fritt rundt bordet og vi oppdaget at flere hadde felles kjente og noen kjente litt til hverandre fra før.

Gjestene fant fort tonen hos EatWith Rolf i Kristiansand

God stemning rundt bordet på EatWith hos Rolf. Foto: Morten Teinum

Rolf har allerede planlagt neste helg med EatWith-middag. Fredag 21. og lørdag 22. april blir det ny middag med plass til 12 gjester hver kveld. Sjekk menyen og meld deg på middag hos Rolf.

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Hildegunn Teinum

Hildegunn er ei ekte sørlandsjente, født med tean i tanga på Flekkerøy. Her bor hun med mann, tre døtre og en katt. Hildegunn elsker at hun kan bruke barna som alibi for å oppleve Barnas Sørland og koser seg ellers supre konsertopplevelser og deilig lokalmat fra Sørlandet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.