Sørlandet Blogg
Vinter i Kristiansand
Share

Lørdag 28. januar 2017 kan du være vinterturist i egen by Kristiansand!

Nærmere bestemt inviterer vi deg til å oppleve museum, attraksjoner og aktiviteter i vår flotte by – en hel dag med gratis inngang.

Det du trenger å gjøre er å registrere deg på forhånd her – og du viser da frem billetten når du kommer på aktiviteten, museet eller attraksjonen som er med på arrangementet «Turist i egen by – Vinter i Kristiansand».

Enkelt, ikke sant?

OVERSIKT OVER AKTIVITETENE OG ATTRAKSJONENE SOM INNGÅR SOM DEL AV «TURIST I EGEN BY» 

 • Odderøya Museumshavn – Åpent 11-17. I museumshavna kan hele familien kose seg med ulike aktiviteter. Vil du lage en button, brette en papirbåt, lage en nøkkelring med knuter eller hva med å lage et dørskilt med signalflagg? Store og små kan lære om plastbåtens fremmarsj på Sørlandet og kjenne på materialene man bruker for å støpe plastbåter. Det blir bål på utsiden og hvis det blir snø så er det gode akemuligheter. Medbrakte pølser kan grilles i bålpannen.Inne kan dere varme dere på en deilig kopp hjemmelaget kakao eller nyte nystekte vafler og kaffe.
 • Gimle Gård – Åpen 12-15. På Gimle Gård kan du være med på omvisning – «En smakebit av Gimle», som varer ca. en halv time. Omvisningene begynner hver hel og halvtime, det siste kl. 14:30.
 • FLY-N-HI Segway-tours – Inviterer til gratis guidet tur på Segway rundt om i Kristiansand. Turene starter kl. 11.00 og 13.00. Turene kjører med maks 12 stk per tur så her er det førstemann til mølla. Oppmøte i Tresse. Blir det snø denne dagen så flyttes Segway-kjøringen til Rigetjønnveien 12.
 • Stiftelsen Arkivet – Åpent 10-15. Guidet omvisning kl 10.30 og kl 13.15 av utstillingen «Brennpunkt Arkivet: Okkupasjon, motstand, fangenskap og samarbeid i Agder 1940-1945»
 • SKMU Sørlandets kunstmuseum – Åpent 11-17. Utstillingsåpning på Sørlandets Kunstmuseum kl 14. Den danske kunstnerduoen Hanne Nielsen (f. 1959) og Birgit Johnsen (f. 1958) viser Drifting, en fireskjerms videoinstallasjon som tar utgangspunkt i en virkelig hendelse fra Skagerrak, hvor det ble funnet en medtatt mann drivende på en flåte. Museet er forøvrig åpent og har mye god kunst å by på. BARNAS Kunstmuseum er også åpent med nye verk og tomleplass for de minste. Det blir også verkstedsoppgaver for store og små.
 • Kristiansand Domkirke – Åpen kirke fra kl. 11-16. Domkirken ligger midt på torvet og er et av byens mest imponerende bygg. Du er hjertelig velkommen til å komme innom den nygotiske kirken som ble oppført i 1884. Det blir en vakker kirkekonsert kl. 13-13.30.
 • Kilden Teater- og Konserthus – Åpent 11-16. Kilden Teater og Konserthus arrangerer Barnas Kildendag. Kom og se, hør og opplev noe av det som skjer i Kilden. Prøv musikkinstrumenter, kostymer, spill figurteater, lag din egen melodi, diriger et orkester og mye mer. I kafeen selger de barnevennlig mat, se nettsiden for mer informasjon.
 • Midt-Agder Friluftsråd – I Tresse ved lekeplassen/skøytebanen står Midt-Agder Friluftsråd og de har laget en spennende aktivitetsløype for barn. Her serveres det bålkaffe, varm saft og lapper. Husk skøyter om isen fortsatt er på plass.
 • AquaramaAQ Bad: Åpent 10-18. Benytt anledningen til å se våre beste svømmere i aksjon! Som deltager i ”Turist i egen by” har du fri tilgang hele lørdag 28. januar til tribunen under Skagerrak Swim (NB! Adgangsbegrensning). AQ Trening: Benytt anledningen til å få deg en god treningsøkt. AQ Trening har åpent kl. 9 – 18, og kan friste med mange gruppetimer, blant annet løpetime, sykkeltime, for ikke å snakke om Diddys dansetime! Se lørdagens timeplan her. (NB! Adgangsbegrensning/førstemann til mølla).
 • Kristiansand Guideforening – Åpent 11-16. Holder til i Rådhuskvartalet denne dagen. Det blir to byvandringer, kl. 12.00 og kl.14.00. Turene varer ca. 1,5 timer. Maks 25 personer per tur.
 • Turistinformasjonen i Kristiansand kommune – Åpent 10-16. Turistinformasjonen ligger i Rådhuskvartalet. Her kan du få deg noe varmt å drikke, snakke med noen av byens dyktige guider og de som jobber turistinformasjonen. Omvisning i bygget vil vi også tilby i løpet av dagen. Inngang fra Tollbodgata.
 • Ansgarkapellet – Åpent 11-15. Ansgarkapellet ligger på Ansgarskolens campus på Hånes, Fredrik Fransons vei 4. Kapellet er designet og utsmykket av kunstneren Kjell Nupen (1955-2014). Kapellet stod ferdig i 2008 og inneholder 120 m2 håndmalt glasskunst og er et imponerende byggverk som er verd et besøk. Det blir guidet omvisning hver halve time fra 11-14.30 og konsert i kapellet kl 12.00. Konsertarrangør: Bodil Nørsett. Nystekte vafler og kaffe kan kjøpes i skolens kantine.
 • Dampbageriet, Geheb og Drømmeplassen tilbyr gratis svart kaffe til alle deltakere i «Turist i egen by – Vinter i Kristiansand»

Alle stedene har gratis inngang/aktivitetsdeltakelse ved fremvisning av Turist i egen by papir- eller mobilbillett.

Listen over tilbud som inngår utvides stadig, så her er det bare å følge med

Hva gjør du?

 1. Registrer deg her og du vil få gratisbilletten på mail. Da har du muligheten til å være Turist i egen by! Du kan bestille 1 stykk familiebillett, det vil gi gratis inngang for hele familien (skriv antall familiemedlemmer). Hvis dere skal gå forskjellige steder må man bestille flere billetter.
 2. Billetten kan du enten ha med i printversjon eller vise den frem på mobiltelefonen.
 3. Om du trenger hjelp til registrere deg, så kan du også henvende deg personlig i turistinformasjonen i Rådhuskvartalet, så vil de hjelpe deg med registreringen og printing av billett. Rådhuskvartalet vil også holde åpent 28. januar.

Lyst til å gjøre litt mer ut av dagen?

Opplev din egen by, også på Bystranda. Sjekk inn på Scandic Kristiansand Bystranda og nyt Vest-Agders beste frokost neste morgen  i ro og fred! Reserver ditt hotellrom på scandichotels.no/KristiansandBystranda. Jo tidligere jo bedre.

Våkne opp midt i byen på Clarion Hotel Ernst. Under Turist i egen by koster det kun 775,- for dobbeltrom og  675,- for enkeltrom. Overnatt med hele familien (2V+2B) for 1175,-.For bestilling, ring 38 12 86 00.

Sov godt og vær uthvilt til eller etter en lang dag rundt om i byen på Thon Hotel Kristiansand. Rabattkode: CTILBUD på thonhotels.no som gir enkeltrom eller dobbeltrom for 650,- pr. natt hele helgen.

Del opplevelsene med oss
Vi vil gjerne ha deg som vår turistambassadør og spre de gode opplevelsene. Bruk #turistiegenbykrs og #VisitKristiansand. Følg Visit Kristiansand på Facebook for mer info.

Til mediene: Ta kontakt med prosjektleder Inger L. Hutchinson, inger@usus.no  971 90 644

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Inger Hutchinson

Inger Lund Hutchinson, fra Hemsedal og bor i Kristiansand. Gift med Fredrik og har to søte gutter. Jeg elsker alt som har med aktiviteter å gjøre. Jeg er en skijente som har lært seg å elske sommeren og alt den har å tilby. Jeg syns det er utrolig spennede å reise til nye steder i landsdelen og oppdage gøye ting og fine folk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.