Sørlandet Blogg
Svømmebasseng i Kvinabadet
Share

I midten av desember åpnet Kvinabadet i Kvinesdal sentrum, et splitter ny svømmeanlegg med svømmebasseng, stupetårn, varmtvannsbasseng, boblebad og sauna – og Sørlandets lengste vannrutsjebane!

Vi elsker vann

Min familie elsker å bade – det skulle jo egentlig bare mangle når man kommer fra ei øy! Noe av det gøyeste vi gjør sammen er å gå i svømmehallen – eller badeland. Det er noe som hele familien trives med, og når ungenes alder spenner fra 3 til 13 er det ikke alltid like lett å finne aktiviteter som alle synes er like gøy.

Nå er jo ikke svømmehallen slik den var da jeg vokste opp, kun et 25 meters rektangulært basseng. De siste årene har Sørlandet blitt ganske så bortskjemte når det gjelder badeanlegg. Da jeg var liten måtte vi helt til Hovden for å gå i badeland, men etter at Sørlandsbadet i Lyngdal ble bygd for 10 år siden har det ene badeanlegget etter det andre dukket opp. Badelandet i Dyreparken og Aquarama i Kristiansand, ja til og med i Froland ble det slått på stortromma med Frolandia. I høst fikk Vennesla ny svømmehall og nå, rett før jul 2016, åpnet altså Kvinabadet i Kvinesdal sentrum.

Kvinabadet

Kvinabadet ligger like ved elva Kvina i Kvinesdal

Kvinabadet

I Kvinabadet finner du i tillegg til det vanlige bassenget også stupeanlegg, vannrutsjebaner, boblebad, sauna, plaskebasseng for de minste og terapibasseng (her må det søkes om spesiell tillatelse på forhånd). Alt i det flotte anlegget er universelt utformet, og det er lagt vekt på fleksible løsninger, med hev og senk bunn på bassenget slik at det enkelt kan tilpasses bruken.

Kvinabadet

Kvinabadet sett fra elva Kvina

Bassenget er vanligvis åpent for morgenbading to dager i uken og det er publikumsbading to ettermiddager, samt i helgene. Resten av tiden er bassenget forbeholdt skoler og svømmeklubb, men det vil bli utvidede åpningstider i alle skoleferier.

Kvinabadet har fått en enkel café, med servering både inne i badet og i resepsjonen. Her vil det også bli uteservering om sommeren. I tilknytning til caféen er det en liten butikk der du kan få kjøpt håndklær, badetøy og badeleker, for det kan jo hende at man glemmer noe når man skal pakke til en hel familie…

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Hildegunn Teinum

Hildegunn er ei ekte sørlandsjente, født med tean i tanga på Flekkerøy. Her bor hun med mann, tre døtre og en katt. Hildegunn elsker at hun kan bruke barna som alibi for å oppleve Barnas Sørland og koser seg ellers supre konsertopplevelser og deilig lokalmat fra Sørlandet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.