Sørlandet Blogg
Share

Sørveiv festivalen arrangeres for sjette år 28. og 29. oktober 2016 i Kristiansand.
Sørveiv er Sørlandets ByLarm – med over 40 artister fordelt på 6 scener.

Mottoet til Sørveiv er «Det du hører på i morgen» og stemmer veldig godt. Mange av artistene som spilles på radio nå spilte på Sørviv før de slo igjennom.

Årets konsertscener er: Teatret (Gamle Agder teater), Aladdin (gamle kinoen), Charlies Bar, Vaktbua på Odderøya og Caledonien Hall. Gleder meg spesielt til konserter på Teateret – dette blir en spennende kulturarena i Kristiansand fremover.

Tips: Ha programmet klart og finn ut hva du vil se – det kan bli en hektisk kveld med mange konserter!

Sorveiv-Kristiansand-plakat-2016- Trond-Nicholas-Perry

Sørveiv plakaten 2016 laget av Trond Nicholas Perry.

Siden mange av artistene er ukjente gir vi noen tips her:

Bottlecap fra Göteborg spiller ekte rock’n’roll i samme gate som for eksempel White Stripes. Biscenen Teateret lørdag kl 23.30.

Shikoswe virker som en spennende artist, naive poplåter med indiepreg og en karakteristisk vokal. Vaktbua på Odderøya fredag kl. 22.15

Broen blander drømmepop, hip-hop, soul og karibiske rytmer og har fått bra kritikker for både plate og liveopptredner. Caledonien Hall fredag kl. 23.00.

Simen Lyngroth har lokal forankring og spiller alternativ pop/rock. Intimscenen på Teateret fredag kl. 22.00.

Andre ting jeg skal få med meg: Seven Impale (Progrock/metall som Tool og King Crimson), Einar Stray Orchestra (pop/ rock som sender tankene mot Sufjan Stevens, Arcade Fire og Sigur Rós), Razika (ska, pop og indie), Marte Wulff (Norskspråklig pop)

Sørveiv-Programmet-2016

Sørveiv programmet 2016 – Ha det klart på telefonen!

Vinyl platemesse

Også i år samarbeider Sørveiv med Kristiansand Platemesse og det blir Vinylfest platemesse den 29. oktober kl 11-16 i Teateret Kristiansand! Her vises også musikkfilm i samarbeid med Cinemateket: «Don´t look back» om nobelprisvinneren Bob Dylan kl. 18.00.

Sørveiv festivalen startet i 2010 som en musikkbransje festival der det var workshops og foredrag, denne delen er også beholdt, men livedelen er blitt større for hvert år – og åpen for alle som liker å gå på konserter.

Billetter og program finner du på www.sorveiv.no.

Kulturinteressert?
Sjekk ut nettsidene til Visit Kristiansand for info om konserter og andre arrangementer.

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Erik

Erik er en kulturinteressert 78 modell bosatt i Kristiansand. Opprinnelig fra Nodeland - men nå Krs bygutt av hele sitt hjerte. Bachelor utdannelse fra Universitetet i Agder i media og kommunikasjon. Har jobbet siden 2008 i reiselivsbransjen. Glad i storbyferie og LP shopping. Du finner han på konsert eller andre kulturarrangementer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.