Sørlandet Blogg
Jente foran veggmaleri i Flekkefjord
Share

I sommer tok vi oss en dagstur til Flekkefjord. For andre år på rad har kunstnere besøkt Flekkefjord og satt igjen spor etter seg med street art; store og små veggmalerier og andre utsmykninger i byen.

Et av ønskene mine for dagen i Flekkefjord var å gå tur gjennom Hollenderbyen for å se på disse kunstverkene. Hollenderbyen er den gamle bydelen i Flekkefjord. Gatekunsten her er en del av et tre-årig street-art prosjekt i Smaabyen Flekkefjord.

Kunstverkene blir høytidelig avduket under Smaabyfestivalen hvert år og til nå har 11 malerier i ulik størrelse og utførelse funnet sin plass på forskjellige fasader i byen. Noen på veggene til private bolighus og noen på offentlige steder. Her har både kjente kunstnere fra Norge og utlandet blitt invitert, men også noen lokale kunstnere har fått sette sitt preg på byen. 

Veggmaleri av kanin i Flekkefjord

Liten jente, stor kanin. Foto: Morten Teinum

Vi gikk innom turistkontoret og hentet med oss et kart som viste hvor de forskjellige kunstverkene befant seg. Samtidig fikk vi oss en fin tur gjennom Hollenderbyen. Både små og store lot seg begeistre over kunstverkene. Her var det flyvende hvaler, kaniner og frosker, godteri og pølser, blomster og biler. Vi knipset bilder og koste oss i det fine været. 

Veggmaleri av flyvende hval i Flekkefjord

Hva med en flyvende hval på veggen? Foto: Morten Teinum

Street art med jente og ekorn på vegg i Flekkefjord

Nydelig veggmaleri i bakgård i Hollenderbyen. Foto: Morten Teinum

Etterpå ble det litt shopping i hyggelige butikker i gågata i Flekkefjord før vi la ut på dresinsykling på Flekkefjordbanen.

Se også blogg om gatekunst i Kristiansand.

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Hildegunn Teinum

Hildegunn er ei ekte sørlandsjente, født med tean i tanga på Flekkerøy. Her bor hun med mann, tre døtre og en katt. Hildegunn elsker at hun kan bruke barna som alibi for å oppleve Barnas Sørland og koser seg ellers supre konsertopplevelser og deilig lokalmat fra Sørlandet.

1 kommentarLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.