Sørlandet Blogg
Dresinsykling på Flekkefjordbanen
Share

I sommer leide vi feriehus på Lista i ei uke, og i løpet av oppholdet tok vi en dagstur til Flekkefjord. Her fikk vi blant annet prøve dresinsykling på Flekkefjordbanen, en kul aktivitet for hele familien.

flekkefjord-dresinsykling-flekkefjordbanen-landskap

Nydelig utsikt langs Flekkefjordbanen. Foto: Morten Teinum

Populær aktivitet

Dresinsykling i Flekkefjord har blitt skikkelig populært de senere årene, og det er mange grunner til det.

For det første: Dresinene er veldig kule. De fungerer som en blanding av tog og sykkel, og du sykler på en jernbane. I Flekkefjord kan du sykle fra Flekkefjord sentrum til Sira stasjon, en strekning på 17 kilometer en vei. Underveis er det mange tunneller av varierende lengde. Disse er uten unntak svært mørke, og jeg vil anbefale å ha med en god lommelykt. Treåringen vår insisterte på å holde lykta hele tida, så jeg måtte i tillegg bruke lykta på telefonen min. 

Dresinene har kurv foran der du kan legge f. eks ekstra klær, lommelykt og niste. Du kan også stroppe fast eksta bagasje bak eller på siden av sykkelen.

Dresinsykler på Flekkefjord stasjon

Dresiner på rekke og rad på Flekkefjordbanen. Foto: Morten Teinum

Dresinsykkelstyre

Full fart på dresin på Flekkefjordbanen. Foto: Morten Teinum

Dresinsykling passer for hele familien

For det andre: Dresinsykling er en aktivitet du kan gjøre sammen med hele familien. Du kan sykle en eller to personer på samme dresin, og hver dresin har også et sete der det kan sitte en eller to personer, litt avhengig av fu-størrelse. (Fu betyr rompe på sørlandsk). I tillegg kan du også feste en bilstol på dresinen med lastestropper, slik at du også kan ha med deg små barn på turen. Dette benyttet vi oss av. Vi var nemlig litt bekymret for om vår aktive treåring ville klare å sitte i ro under turen.

Vi ble anbefalt å bestille to dresiner siden vi er fem personer i familien. Underveis fant vi ut at vi hadde klart oss med en. Åtteåringen var rakk ikke ned til pedalene og klarte dermed kun å trø hvis hun sto. Derfor ble det til at hun satt på setet på siden det meste av turen, og det ble etterhvert ganske tungt for meg i oppoverbakkene. For 12-åringen var det ikke noe problem å rekke ned, men hun syntes også det var litt tungt å trø til tider. To voksne på sykkelen er nok det ideelle, spesielt for oss som ikke er superspreke:)

flekkefjord-dresinsykling-flekkefjordbanen-barn

Dresinsykling passer for hele familien. Foto: Morten Teinum

Dresinsykling kan utøves hele året

For det tredje: Dresinsykling er en aktivitet man kan gjøre i all slags vær og stort sett hele året – det gjelder bare å kle seg etter været. Det kan være lurt å ta med litt ekstra tøy, da det er kaldere inne i tunellene. En vindtett jakke er i hvert fall lurt å ha med, det går skikkelig unna på nedturen!

Etter ca. 10 kilometer sykling i nesten utelukkende slake oppoverbakker kommer du til Flikkeid stasjon. Her er det satt ut piknikbenker slik at du kan ta deg en pause. Det er også mulig å snu dresinene her hvis du ikke orker å sykle hele veien til Sira. For oss var dette helt perfekt. Jeg var ganske sliten etter å ha tråkket nesten alle bakkene alene og ungene var litt leie. Etter en god rast med medbrakt mat og drikke, syklet vi tilbake til Flekkefjord. Tilbakeveien gikk fort, nesten bare nedoverbakker og du kan styre farten ved å bruke bremsene på sykkelen.

Dresinsykling på Flekkefjordbanen

Det går unna i nedoverbakkene på vei tilbake til Flekkefjord. Foto: Morten Teinum

I sommersesongen er det to faste avganger med dresin, en kl. 12 og en kl. 16. Resten av året kan du bestille sykling ved å kontakte Flekkefjordbanen på mail eller ringe 97657933.

Les mer om dresinsykling på Flekkefjordbanen.

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Hildegunn Teinum

Hildegunn er ei ekte sørlandsjente, født med tean i tanga på Flekkerøy. Her bor hun med mann, tre døtre og en katt. Hildegunn elsker at hun kan bruke barna som alibi for å oppleve Barnas Sørland og koser seg ellers supre konsertopplevelser og deilig lokalmat fra Sørlandet.

1 kommentarLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.