Sørlandet Blogg
Share

Det er ikke vanskelig å forstå at Kristiansand er nordmenns feriefavoritt, et rikt kulturliv, matopplevelser, hyggelig shopping og ikke minst Dyreparken.

Med skjærgården som nærmeste nabo, har Kristiansand det meste som trengs for å nyte livet, også om høsten. Her er mine tips til hva du bør gjøre på høstferie i Kristiansand.

Heisann, denne bloggen er fra 2016 – ta en titt her for å se hva som skjer i høstferien nå: www.visitsorlandet.com/kristiansand/

Kilden teater- og konserthus

Kilden teater- og konserthus viser flere forestillinger gjennom hele høsten. Det moderne bygget er Kristiansands signalbygg og vert et besøk i seg selv. I høst vises Shakespeares klassiker Romeo & Julie med dansegruppa Kingwings crew og Nasjonalballetten ung. Forestillingen er for barn.

Her finner du oversikten over høstens forestillinger i Kilden.

Sleng deg mellom trærne i Høyt&Lavt klatrepark

I Klatreparken Høyt&Lavt kan du klatre i trærne og slenge deg ut i zip-lines. Kjenn adrenalinet bruse og kos deg sammen med venner og familie i tretoppene. Parken er åpen i høstferien onsdag-søndag (5.-9. oktober) 10.00-15.30.

Kun en time fra Kristiansand: Er du klar for flere adrenalinfylte opplevelser? Dra til actionbygda Evje for å rafte, sykle, kjøre gokart og klatre.

Lær deg å ro midt i byen

I Kristiansand kan du lære å ro i byen. På Odderøya museumshavn vil det være aktiviteter hver dag klokka 11.00-15.00 i hele høstferien. Her kan barna lære å ro i trygge omgivelser, lage barkebåter, brette papirbåter, lage knoper, pynte puter og mye annet innenfor det maritime.

Gøy i byen

Gøy i Byen er et samarbeid mellom Kilden, Kristiansand kino, Aquarama og Vest-Agder-museet. Hvert sted byr på opplevelser for barna i høstferien. Sjekk ut hva som skjer i Barnas By Kristiansand gjennom hele høstferien, det er skikkelig Gøy i byen.

Kveldsforestillinger i Hakkebakkeskogen. Foto: Ole Martin Buene©Dyreparken

Kveldsforestillinger i Hakkebakkeskogen. Foto: Ole Martin Buene©Dyreparken

Kveldsforestillinger i Hakkebakkeskogen

Bli med på en fantastisk kveldsopplevelse i populære Hakkebakkeskogen i Dyreparken. Her får du møte Klatremus, Bakermester Harepus, Bestemor Skogmus, Mikkel Rev og de andre figurene som bor i den eventyrlige skogen.

Du vil bli servert drikke og noe å bite i fra Ekorn-Jensens kafé. Du får et suvenirprogram med bilder, sanger og info. Etter forestillingen får du møte de koselige dyrene i skogen og ta bilder sammen med dem. Hakkebakkepakke koster fra 219,- per person og bestilles på Dyreparken.

Bli med på kveldssafari i Dyreparken

Tør du gå inn i Dyreparken etter stengetid? På kveldssafarien vil du møte flere av de nordiske rovdyrene på nært hold. Dyrepasserne tar deg med på et spennende møte med ulv, gaupe og jerv i skumringstimene.

Kveldssafari koster 295,- per person, litt mat og drikke er inkludert i prisen. Turen varer i to timer og starter fra hovedinngangen kl 17.00. Kveldssafari arrangeres kun tre dager i høstferien, så her gjelder det å være tidlig ute med bestillingen. Lørdag 1. oktober, onsdag 5. oktober og lørdag 8. oktober.

Sjørøvergaranti

På sjørøverhotellet Abra Havn er det sjørøvergaranti i høstfeien. Det vil si at det blir små opptredener og underholdning inne på hotellområdet/sjørøverlandsbyen. Her finner du priser for overnatting i Norges eneste sjørøverlandsby.

Kristiansand er nordmenns feriefavoritt, vi skjønner det godt. Foto: E.Høibo©Visit Sørlandet

Kristiansand er nordmenns feriefavoritt, vi skjønner det godt. Foto: E.Høibo©Visit Sørlandet

Rimelig overnatting

I Kristiansand finner du hoteller i alle prisklasser. Fra små rimelige city hotells, til eksklusive Clarion Hotel Ernst, tradisjonelle Hotel Norge Kristiansand og familievennlige Scandic Kristiansand Bystranda. Scandic Kristiansand Bystranda

Velger du høstferie på Scandic Kristiansand Bystranda, sjekker du inn for kr 1189,- per natt i familierom (to voksne og to barn) Hotellet ligger midt på stranda og i byen.

Sjekk ut vår nye film fra Scandic Kristiansand Bystranda

Få gode rabatter på Thon Hotell Kristiansand i høstferien

I høstferien (fra 3.10 – 14.10) får du rabatt etter antall netter du bestiller på Thon Hotel Kristiansand. Bor du 2 netter får du 20 % rabatt, bor du 3 netter får du 30 % rabatt.

Bo på Scandic Sørlandet

I høst får du et supert tilbud på Scandic Sørlandet.

Tilbudet i høstferien 2016 inkluderer:

  • To dagers kombibillett til Dyreparken (inngang Dyreparken og Badelandet)
  • Herlig frokostbuffet
  • Gavepose til barna
  • Gratis parkering
  • Fri oppgradering ved ledig kapasitet.

En natt koster 1149,- for voksne og 600,- for barn. To netter koster 1549,- for voksne og 600,- for barn. Barn under 3 år bor gratis.

Gammeldagse aktiviteter på Kristiansand museum

4., 5. og 6. oktober kan du bli med på kulturhistoriske aktiviteter på Kristiansand museum. Her kan du lære hvordan det var før i tida. Bli med på bæring av vann, spikking, snekring og natursti. Pris kr 40,- per barn.

Lad opp til vinteren på Aquarama Spa i Kristiansand, Foto: Henrik Finseth

Lad opp til vinteren på Aquarama Spa i Kristiansand, Foto: Henrik Finseth©Aquarama

Lad opp til vinteren i Aquarama

Badelandet Aquarama kan du nyte deilige spabehandlinger, leke eller trene i svømmebassenget, eller bare nyte. Alt ligger til rette for et par deilige avslapningsdager i Kristiansand.

Ta en frisk båttur i Søgne og nyt sørlandshøsten. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Nyt sørlandshøsten og ta en frisk båttur i Søgne. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Ta en frisk båttur til Ny-Hellesund

Noe av det beste med Kristiansand er skjærgården. Tar du båten MB Høllen i Søgne får du en frisk høsttur den pittoreske uthavna Ny-Hellesund. Du kan gå i land på øyene Monsøya, Helgøya og Kapelløya, og ta en senere båt tilbake. Ved overnattingsstedet Verftet i Ny-Hellesund kan du gå kyststien over til Olavsundet.

Den gamle rutebåten MB Høllen går fra Høllen brygge i Søgne og har daglige avganger året rundt. Her finner du rutetider.

Ta høstferie i nordmenns feriefavoritt Kristiansand. Den sjarmerende sørlandsbyen byr på på opplevelser du sent vil glemme.

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Elisabeth Høibo

Elisabeth Høibo er fra kristiansand og liker å ta bilder og å reise. I forrige årtusen (1996) pakket jeg sekken og dro jorden rundt som backpacker. Jeg så en bit av verden, men det finnes ikke noe finere sted enn Sørlandet. Jeg har bodd ett år i Bergen og åtte år i Oslo. Begynte å jobbe i reiselivet i 1998, og har jobbet i flyselskap, reisebyrå og restaurant. Jeg er gift, har tre barn og bor i Kristiansand og elsker Sørlandet. Jeg blogger om det jeg opplever og liker aller best. Bli med på en herlig Sørlandsreise!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.