Sørlandet Blogg
Share

Jeg har vært en tur i sørlandsbygda Vennesla. Jeg fant ut at bygda er kulere enn kulest. Her er mine hotte tips til hva du bør gjøre i den sjarmerende bygda Vennesla.

Opplev den gamle Setesdalsbanen i Vennesla. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Opplev den gamle Setesdalsbanen i Vennesla. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Setesdalsbanen – en reise i tiden

Setesdalsbanen en reise i tiden, hvor du kan oppleve den historiske togturen slik det var i gamle dager. På Setesdalsbanen kan du oppleve togturen slik den var i riktig gamle dager. Et historisk og ærverdige damplokomotiv trekker deg gjennom flott natur med fossefall, høye fjell og koselige vann. På Røyknes kan du kjøpe hamburgere og pølser, slappe av og nyte synet av de gamle lokomotivene og trevognene.

Her kan du se film fra Setesdalsbanen

Vennesla bibliotek har høstet lovord for sin arkitektoniske utforming. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet.

Gå på et av verdens stiligste biblioteker

Vennesla bibliotek åpnet i 2012, og har siden den gang høstet internasjonale lovord og priser fra hele verden fordi bygget er så stilig. Du bør ta en titt innom for å lese ei god bok, eller se på den flotte arkitekturen. Biblioteket ligger midt i Venneslas gågate og har en hyggelig kafé med bord ute og inne.

«Vennesla bibliotek er kåret til det tredje mest storartede sted i verden å sitte å lese ei bok» Se artikkel fra Lifehack.org

Kom deg ut av godstolen og ta en tur langs Tømmerrenna i Vennesla. Turen passer perfekt for en dagsutflukt. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Kom deg ut av godstolen og ta en tur langs Tømmerrenna i Vennesla. Turen passer perfekt for en dagsutflukt. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Spennende tur i gammel tømmerrenne

Gå en spennende tur langs elva, gjennom tunneler og over bruer – i en 4 kilometer lang tømmerrenne. Det gamle byggverket av tre ble brukt i gamle dager til å fløte tømmer fra skogen til elva. Turen passer perfekt for alle alder. Turen starter ved Grovane stasjon, men det er også mulig å starte ved Paulen. Husk nistepakke, drikke og varme klær.

Her har jeg laget en liten film fra turen, så kan du se hvordan det ser ut. God tur og del gjerne filmen!

Stilig bakeri i gammel fabrikk

Artisan har mye godt i disken, hyggelig betjening og stilig interiør. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Artisan har mye godt i disken, hyggelig betjening og råstilig interiør. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Den gamle papirfabrikken Hunsfos Fabriker har gjenoppstått som bakeri og handlesenter

Det nyetablerte bakeriet Artisan et verdt et besøk. Bakeriet har de et rustikt interiør med stilige taklamper og møbler. Og det beste av alt en stor disk fylt med de deiligste delikatesser. Det går rykter om at pizzaen som selges er utrolig god, men den må jeg smake på neste gang jeg skal til Vennesla. Artisan selger også matvarer og annet til kjøkkenet.

  • Bakeriet legger ut utrolig flotte bilder på Instagram så de er verdt å følge:

Artisan på Instagram & Artisan på Facebook

Her kan du se min video fra Artisan Bakverk.

Kjent blogger fra Vennesla

Visste du at en av Norges mest populære bloggere kommer fra Vennesla? Her kan du lese bloggen til Kristina Andersen.

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Elisabeth Høibo

Elisabeth Høibo er fra kristiansand og liker å ta bilder og å reise. I forrige årtusen (1996) pakket jeg sekken og dro jorden rundt som backpacker. Jeg så en bit av verden, men det finnes ikke noe finere sted enn Sørlandet. Jeg har bodd ett år i Bergen og åtte år i Oslo. Begynte å jobbe i reiselivet i 1998, og har jobbet i flyselskap, reisebyrå og restaurant. Jeg er gift, har tre barn og bor i Kristiansand og elsker Sørlandet. Jeg blogger om det jeg opplever og liker aller best. Bli med på en herlig Sørlandsreise!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.