Sørlandet Blogg
Share

Yoga på stranda er bare en av masse, masse aktiviteter Moysand Familiecamping i Grimstad tilbyr gjestene sine.

På bildet øverst ser du meg blomstre mens jeg joiner damene i yoga på stranda, en strålende sommermorgen på Moysand Familiecamping i Grimstad.

Les bloggen om hvorfor Camp-Inge turnerer på Sørlandet i sommer, på Visit Sørlandet reiseblogg

Legg forresten merke til den proffe yoga-matta; en Ikea-pose jeg lånte for anledningen. Det kom nemlig nokså bardus på meg at en campingplass tilbyr gjestene sine yoga med instruktør på morgenkvisten. Men Moysund Familiecamping er ikke som andre campingplasser.

Morgen-yogaen er et veldig populært tilbud også, som du ser på bildet under. Neste bilde viser at yoga kan være ekstremt avslappende. Ser det ikke bare deilig ut? Nesten som å være på stranda, liksom:

CAMPINGE MOYSAND YOGA 5 IMG_9708

Apropos deilig, som bonus får du her et bilde til av den herlige, store stranda på Moysand Familecamping, utenom rushtida:

CAMPINGE MOYSAND STRAND 1 IMG_9717

Og så vil jeg glede dere med enda et bilde av Camp-Inge som yoga-fantom. Men denne gang ser det vel mest ut som hilsningsseremonien før en kamp mellom sumo-brytere:

CAMPINGE MOYSAND YOGA 2 IMG_9660

PÅ FACEBOOK OGSÅ: Følg Camp-Inges eskapader også på Facebook-siden Camping på Sørlandet – og lik hvis du liker det

Jeg strakk på sjøbeina i Grimstad, selvsagt

Det er helt ypperlig å ha Moysand Familiecamping som base når du skal opplevde den lille, vakre og hvite sørlandsbyen Grimstad. Og skjærgården utenfor den.

Jeg tok en tur med Badebåden – skikkelig sørlandsk navn, altså – som er Grimstads flotte tilbud til gjester og fastboende uten egen båt. I hele juli måned har båten to daglige avganger fra Grimstad havn tre dager i uka. Her er det rett før jeg skal sette sjøbein i strålende vær:

CAMPINGE MOYSAND BADEBÅD 1 IMG_9733

Du kan ta en rundtur i Grimstads vidunderlige skjærgård, eller du kan hoppe av Badebåten for å hoppe i havet. Det siste gjorde min kollega Heidi Sørvig i juli. Les Heidi Sørvigs blogg om strandhogg i Grimstad med Badebåden, på Visit Sørlandet bransjeblogg

Jeg var så heldig å få audiens i det aller helligste, nemlig styrehuset på båten Østerøy. Her ser jeg vel i det minste ut som en myndig skipper?

CAMPINGE MOYSAND skippern IMG_9914

Det mangler ikke på idylliske høydepunkter fra en praktfull skjærgård på en slik rundtur. Her er noen glimt:

CAMPINGE MOYSAND skjærgård 1 IMG_9765

CAMPINGE MOYSAND skjærgård 3 IMG_9886

CAMPINGE MOYSAND skjærgård 2 IMG_9934

Jeg kan ikke dy meg for å vise dere dette bildet av båtmannskapet som måtte ta litt ekstra i da en sterk strøm gjorde det vanskelig å legge til.

CAMPINGE MOYSAND båtsmenn IMG_9868

Ibsen og Hushovd og jeg

Da jeg var i Grimstad sentrum, måtte jeg selvsagt gå i fotsporene – og hjulsporene – til byens to største sønner – dikteren Henrik Ibsen og syklisten Thor Hushovd.

Her ser du meg stå og sole meg i glansen av Café Ibsen, mett og fornøyd etter et bedre måltid med italiensk-inspirert lunsj. Jeg vokste på den opplevelsen, følte jeg. Du kan kanskje se det.

CAMPINGE MOYSAND ibsen IMG_0023

Jeg måtte jo innom turistkontoret i Grimstad. I Hushovds fødeby leier de selvsagt ut sykler til gjestene sine. Jeg prøvde å kjenne litt på Thor de France-følelsen i Grimstads idylliske gater. Jeg kjente så hardt etter at jeg helt glemte hjelmen. Ikke gjør dette hjemme, dere:

CAMPINGE MOYSAND SYKKEL IMG_0038

Slapp helt av; jeg så jo tydelig at det sto Thor Hushovds plass på skiltet. Men jeg dristet meg til å stå på plassen hans såpass lenge at jeg rakk å bli tatt bilde av på sykkelen:

CAMPINGE MOYSAND hushovd 1 IMG_0049

Du trenger ikke ligge på latsida på Moysand

Etter så mye slit og byliv var det deilig å komme hjem igjen til Moysand Familiecamping og teltet mitt. Det er faktisk noe av det aller deiligste med camping, å kunne sette seg ned og gjøre ingenting. Langt borte fra krevende hus og hage. Et telt er velsignet lettstelt, det er noe av det beste med det. Se så fornøyd og slapp jeg er:

CAMPINGE MOYSAND ingenting IMG_0072

Men hvis du ikke vil ligge på latsida på campingtur, har Moysand Familiecamping nok av alternativer. Her skjer det noe hele tiden. Campingplassen har til og med egen aktivitetsleder i høysesongen. Målet er klart; å gjøre Moysand til plass nummer en for barnefamilier om sommeren.

Aktivitetsprogrammet er nesten til å miste pusten av. Her ser du hva som skjedde på Moysand Familiecamping en tirsdag i juli:

  • Zumba 10:30 – 11:30. (Ved stranda)
  • Kreativ dag for barn 11:00 – 13:00. (Ungdomsavdelingen over sanitæranlegget i «Fuglevika», Moysand)
  • Fotball for barn (under 12 år) 14:00 – 15:00. (Fotballbinga)
  • Fotballturnering, 12 år + 15:00 – 16:00. (Fotballbinga)
  • Trylleshow og aktiviteter 18:00 – 21:00. (Utenfor gatekjøkkenet)

I tillegg har det vært konserter, humorshow, Se og hør-sommershøw, familequiz, gåtur med guide, barnefilm, kreativ dag for barn, natursti, teaterlek, barnedisko, volleyballturnering, ungdomsfilm … For å nevne noe.

Jeg møtte kongen på camping

Da jeg besøkte Tingsaker Familiecamping i Lillesand ville ordfører Arne Thomassen gjerne treffe Camp-Inge. Les Camp-Inges blogg fra Tingsaker Familiecamping i Lillesand, på Visit Sørlandet reiseblogg

Denne gangen måtte jeg pent reise meg fra campingstolen for å ta imot en av Sørlandets desiderte campingkonger – selveste Ole Johan Stensvand:

CAMPINGE MOYSAND sjef 3 IMG_0100

Ikke rart jeg ser litt starstruck ut på bildet. For familien Stensvand har drevet Moysand Familiecamping siden 1929. Det var jo nesten før ferien var oppfunnet, det.

Og ikke nok med det: Moysand er så flott at campingplassen i 2010 ble Norges første femstjerners campingplass. Det er faktisk bare fire av dem i Norge. Kristiansand Feriesenter er en av femstjerners-plassene.

Les Camp-Inges blogg fra Kristiansand Feriesenter, på Visit Sørlandet reiseblogg

CAMPINGE MOYSAND sjøutsikt 2 IMG_0245

Camping gir deg luft under vingene

Siden jeg først var skremt opp av stolen, kunne jeg like godt sjekke ut flere av tilbudene på Moysand Familiecamping.

Jeg gikk først på butikken. Butikken på Moysand er faktisk en hel kolonialforretning. Det er definitivt en av de aller beste butikkene jeg har sett på en campingplass noensinne.

CAMPINGE MOYSAND bredskuldret IMG_0306

Jeg skjønner deg hvis du er lei av å se bilder av meg på hoppeputer. Derfor får du heller et bilde av meg på trampoline denne gangen. Se beviset her – camping gjør deg fri som fuglen!

CAMPINGE MOYSAND fly IMG_0350

Se bilde av meg på hoppeputa også – les Camp-Inges blogg fra Neset Camping i Setesdal, på Visit Sørlandet reiseblogg

Her ser dere også en ung dame boltre seg i den fabelaktige hoppebingen på Moysand Familiecamping. Se det gjerdet; sikkerhet i høysetet. Og det er så fullt i bingen hele tida at bildet faktisk er tatt før bingedøra åpnes på morgenen.

CAMPINGE MOYSAND trampo 1 IMG_0329

Her er den samme unge damen i full gang på et enda mer pustepesende tilbud på Moysand Familiecamping tidlig på morgensiden:

CAMPINGE MOYSAND trim 1 IMG_0167

Da Posedyret herjet på Moysand

Apropos morgenen. Når du er pasjonert teltcamper, som du kanskje har gjettet at jeg er, så blir du gjerne litt miljøskadet.

Hamre Familiecamping i Kristiansand vakte jeg oppsikt på campingen som voksen mann som var blitt ansiktsmalt som tiger. Les Camp-Inges blogg fra Hamre Familiecamping i Kristiansand, på Visit Sørlandet reiseblogg

På Moysand Familiecamping tok jeg helt av. Jeg ble inspirert av den strålende morgenen på den glimrende campingplassen etter en deilig natts søvn på luftmadrassen. Så jeg bestemte meg for å utøve min favorittidrett på camping – posehopping.

Innpakket i posen ble jeg øyeblikkelig forvandlet til campingplassens skrekk – Posedyret! Her ser du meg i aksjon. Det går som fot i pose.

CAMPINGE MOYSAND posedyret IMG_0384

En stund der var jeg den mest populære personen på Moysand Familiecamping, i hvert fall blant de begeistrede barna til teltnaboen. De snakker sikkert om den supergærne mannen ennå. Gi barna minner for livet – dra på camping.

Når leselyset går deg til hodet

Helt til slutt i denne bloggen vil jeg gi dere et supertips. På det siste bildet denne gangen ser dere meg i sovealkoven i teltet på Moysand. Med hodelykta på:

CAMPINGE MOYSAND hodelykt IMG_0308

Hodelykt brukes ikke bare av gærne natt-orienterere, men bør være obligatorisk del av campingutstyret. Sabla praktisk når du skal lese på senga – eller luftmadrassen – på kvelden uten å forstyrre de andre i teltet.

Jeg har kjøpt en hodelykt som faktisk har blinklys også. Det kan være veldig praktisk når du våkner om natta og må veldig tisse. Da må du jo løpe til servicebygget, der doene er. Med blinklyset på skjønner alle at nøden er stor, og ingen tør å gå i veien for deg. Lykke til.

Sjekk ut hjemmesiden til Moysand Familiecamping i Grimstad

Bildene i denne bloggen er tatt av Regine Drangsholt Dalen og Inge T. Dalen

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Inge Dalen

Jeg bor i skogen i Randesund i Kristiansand med kone, to barn og en katt. Jeg er utdannet journalist med lang fortid i Fædrelandsvennen. Nå er jeg kommunikasjonsrådgiver og innholdsleverandør for USUS, Visit Sørlandet og Tangen videregående skole, pluss spaltist i Kristiansand Avis. Så jeg er ganske glad i å skrive. I sommer skal jeg blant annet reise rundt på Sørlandet under dekknavnet Camp-Inge. Jeg skal selvsagt bo i telt.

4 kommentarerLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.