Sørlandet Blogg
Share

Hvis du skal kjede deg på Hamre Familiecamping i Kristiansand, må du virkelig gå inn for det.

CAMPINGE HAMRE SOVER IMG_8501

Jeg bare tuller på dette bildet, altså. På Hamre Familiecamping finner du en haug av aktiviteter for både barn, og barnlige voksne.

Camp-Inge hører mest til den siste kategorien. Da jeg besøkte den flotte Hamre Familiecamping i Kristiansand, ble jeg imponert av hvor mange kule tilbud det var for barna der. Jeg ble nesten litt misunnelig. Så jeg fikk lov til å prøve noen av aktivitetene selv.

CAMPINGE HAMRE HILSE IMG_8516

På dette bildet ser du at jeg er veldig begeistret og takknemlig overfor sjefen sjøl på Hamre Familiecamping. Han heter Erik Moen og er en veldig flink og grei kar som kan camping til fingerspissene. Så jeg håper jeg ikke ødela fingrene hans med denne kraftige håndhilsingen.

CAMP-INGES BLOGG: Les hvorfor Camp-Inge reiser rundt på campingplassene på Sørlandet

Campingens skrekk på tråbil

Du ser meg in action på den tøffe moon car-en på bildet øverst her. Disse spesielle tråbilene låner Hamre Familiecamping ut helt gratis. De er veldig populære å frese rundt på på campingområdet. Og så er det faktisk sabla god trim også. For dem som måtte trenge det.

Dessuten kan du kjøre på oppdagelsestur på campingplassen med en slik bil. Da kan du blant annet komme over slike råkule telt som får Camp-Inge til å bli blå av misunnelse. For dette er altså et telt, ikke en bil, selv om det ser ut som en folkevognbuss:

CAMPINGE HAMRE FOLKEVOGN IMG_8580

Sjekk andre sprell fra Camp-Inge og gode campingtips på Facebook-siden Camping på Sørlandet

Og så har de et mega-sjakkbrett på Hamre Familiecamping, som du ser. Sjakk i vanlig utgave er fint å ta med på telttur, for å spille inne i teltet hvis det skulle bli dårlig vær. Men det er selvsagt enda gøyere å spille med slike svære brikker ute når det er fint vær:

CAMPINGE HAMRE DRIVEIN IMG_8604

Jeg vet ikke om drive in-sjakk vil ta av noen gang. Husk i tilfelle at det var på Camp-Inge du så det først.

Jeg må ikke glemme å nevne at det er tråtraktorer for de mindre barna også på Hamre Familiecamping. Her ser du at hele familien kan ha det gøy når de trår til på campingens egen autostrada.

20773425470_122f74049b_k

Campingplassen – treffsted nummer 1

Så er det jo den flotte lekeplassen, med veldig populært klatrestativ. Denne unge damen ser ut til å like muligheten for å komme opp i høyden.

20774789608_bfb46b1c62_k

Og så hoppeputa, da. Jeg er veldig begeistret for hoppeputer og trampoliner og sånn på campingplasser. For det første er det veldig gøy for barn fulle av energi å hoppe og sprette og turne.

For det andre er det veldig sosialt for barna. De skaffer seg så fort nye venner på det viset. De bare går bort til hoppeputa, begynner å hoppe og prater i vei med de andre som hopper. De trenger ikke engang å si hei til hverandre før de plutselig er kompiser som treffer hverandre resten av ferien.

La meg understreke det: Det er faktisk en av de aller flotteste tingene med å campe; det er så sabla lett å bli kjent med nye, spennende mennesker. En campingplass er som en landsby befolket av usnobbete og sosiale folk.

Denne gangen skal dere slippe å se bilde av meg på hoppeputa. Jeg er uansett spretten som en melsekk. Så dere får disse flotte representantene for den oppvoksende slekt som har det gøy sammen:

20934195926_291a2b5dbf_k

CAMP-INGES BLOGG; Men i bloggen fra Neset Camping i Setedal kan du se et stilig bilde av Camp-Inge på hoppeputa

Mitt liv som tiger

Hamre Familiecamping har også et veldig spesielt tilbud til barna. Hver dag i juli er det ansiktsmaling. Helt gratis! Jeg var jo helt nødt til å teste det. Jeg fikk rene massasjefølelsen av den våte penselen i ansiktet.

Og så valgte jeg selvsagt å bli malt som tiger. Tenkte at det passet for meg, liksom. Her ser du meg mens jeg får meg en på snuten:

27362672074_a39125218f_k

CAMP-INGES BLOGG: Apropos teint, har du sett Camp-Inge i boblebadet med roseblader og jordbær – på Kristiansand Feriesenter?

En av Norges flotteste strender

For oss som ikke har med oss sminkefjerner på telttur, kan havvann være et alternativ når vi føler at tiden vår i rampelyset som tiger er fordi.

Når du bor på Hamre Familiecamping, kan du oppleve hele tre kilometer sandstrand som omkranser det flotte friarealet rett nedenfor campingplassen. Hamresanden er en av Norges flotteste strender, det skammer vi oss ikke for å innrømme. Her ser du meg pynte opp stranda litt med mitt blotte nærvær:

CAMPINGE HAMRE STRAND SPAS 2 IMG_8477

CAMP-INGES BLOGG:Tingsaker Familiecamping i Lillesand kan du få en gå på vannet-opplevelse 

Hamre er Dyreparkens nærmeste nabolag

Apropos tiger, forresten. En aktivitet som ikke er gratis, er Kristiansand Dyrepark, alle barns sommerdrøm. Men det er veldig verdt pengene. Og poenget med at jeg tar det med her, er selvsagt at Hamre Familiecamping er en av campingplassene med desidert kortest vei til Dyreparken. Fem minutters tid med bil, så er du der.

Gratis vafler går rett hjem

Når du har holdt på med masse aktiviteter, blir du selvsagt sulten. Da kan du være heldig og få en helt gratis godbit. For de er så veldig snille på Hamre Familiecamping. Rett som det er kjører de i gang vaffelpressa og serverer gjestene sine gratis vafler. Bare for å være greie, altså.

CAMPINGE HAMRE VAFLER IMG_8534

Disse tre jentene ser både søte og greie ut. Men ser de ikke litt starstruck ut også? Det må jo være fordi de får oppleve å by selveste Camp-Inge på de gylne herlighetene de har foredlet.

Og de vaflene var skikkelig gode, skal jeg love deg. Jeg får vann i munnen bare av å se på bildet.

Vi unner oss et bilde til av vaffeljentene, denne gangen med en vaffel med hyllest til Camp-Inge i forgrunnen:

CAMPINGE HAMRE VAFLER IMG_8557

Slik sover du godt på camping

Til slutt skal du få noen gode tips om å sove like godt på camping som du gjør hjemme. Dette bildet er tatt på Hamre Familiecamping, og samler alle rådene mine:

CAMPINGE HAMRE SOVE GODT IMG_8497

Jeg mistenker nemlig at noen av dere sliter litt med vonde minner fra barndommens teltturer. Da lå dere kanskje på tynne og harde liggeunderlag, og kjente kulda fra bakken langsomt innta kroppen. Da sover du ikke godt, og da mister du kanskje lysten på camping.

Men det er absolutt ikke noen mening skapt i å ligge vondt og sove dårlig når du egentlig skal kose deg en helg, en uke eller to på camping.

Her er oppskriften

  • Kjøp deg en tykk og god luftmadrass, helst med overflate av «fløyel». Da sover du som en konge.
  • Kjøp en hendig liten elektrisk pumpe, som du enten kan koble til strøm på campingen eller i uttak («sigarettenneren») i bilen. Da blåser pumpa opp luftmadrassen mens du gjør noe annet fornuftig.
  • Ta med en god sovepose. Men du trenger ikke noen polarpose for å dra på campingtur på sommeren.
  • Inviterer en liten maskot med på tur, så du har noen å prate med hvis du er alene i teltet. Det myke trollet på bildet er en god kompis som jeg fikk i bursdagsgave for mange år siden. Han heter Babyskautrollet.
  • Sov godt!

Her sjekker du hjemmesida til den flotte Hamre Familiecamping

Bildene til denne bloggen er tatt av Elisabeth Høibo, Adam Read og Inge T. Dalen – Visit Sørlandet/USUS AS

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Inge Dalen

Jeg bor i skogen i Randesund i Kristiansand med kone, to barn og en katt. Jeg er utdannet journalist med lang fortid i Fædrelandsvennen. Nå er jeg kommunikasjonsrådgiver og innholdsleverandør for USUS, Visit Sørlandet og Tangen videregående skole, pluss spaltist i Kristiansand Avis. Så jeg er ganske glad i å skrive. I sommer skal jeg blant annet reise rundt på Sørlandet under dekknavnet Camp-Inge. Jeg skal selvsagt bo i telt.

2 kommentarerLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.