Sørlandet Blogg
Share

Har du enda ikke lagt feriekabalen bør du ta en tur til vakre Arendal. Her kan du oppleve Sørlandet på sitt beste. Byen har små butikker, koselige restauranter, idylliske øyer og flotte sandstrender. Har du lyst til å lære noe, tilbyr Vitensenteret Sørlandet lekende læring for barn i alle aldre. Det anbefales!

Et vitensenter er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter innen, matematikk, naturvitenskap og teknologi der de besøkende lærer ved å eksperimentere selv. På Vitensenteret Sørlandet kan hele familien utforske interaktive utstillinger, eksperimenter og aktiviteter på hele 700 m2. I sommerferien har senteret utvidede åpningstider og flere VitenAktiviteter på programmet.

Retroutstilling

Besøk den nye utstillingen NEXT LEVEL, en utstilling om retro-tvspill fra 70-, 80- og 90-tallet. Husker du Commodore 64, Sega Mega og Super Nintendo? Eller hva med Pac-Man og Super Mario? I utstillingen kan du spille disse og mange andre klassikere.

Gå ikke glipp av muligheten til å lage din egen animasjonsfilm. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Gå ikke glipp av muligheten til å lage din egen animasjonsfilm. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Animasjonsverksted

På animasjonsverkstedet kan du lage din egen animasjonsfilm, som du senere kan publisere på Facebook og Youtube. Filmen lager du ved å flytte på figurer og ta bilder, så settes det sammen til din egen film. Kjempe lett og kjempe moro. Jenta mi på snart 4 år klarte med litt hjelp å lage sin egen film.

Her kan du finne igjen din egen film på Youtube.

Få med deg det Vitenshowet med kule eksperimenter. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Få med deg Vitenshowet med kule eksperimenter. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Vitenshow

Bli med på et kjempespennende VitenShow hver dag kl 13.00. Her vises det forskjellige naturfaglige eksperimenter. Hold for ørene, det er smellgaranti!

Reis ut i verdensrommet

Hver dag kl 12.00 og kl 14.00 kan du bli med på en spektakulær reise ut i verdensrommet i 3D. På med 3D-brillene og opplev verdensrommet i VitenAstro.

Kl 15.00 er det mulig å lage Megasåpebobler. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Kl 15.00 kan du lage MegaSåpebobler. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

MegaSåpebobler

Det lages MegaSåpebobler ute på VitenPlassen hver dag kl 15.00. Moro for hele familien, husk å ha mobilen innstilt på video, så du får filmet de kule MegaSåpeboblene.
NB! Vær forbehold.

Det er også en kafé hvor små og store hjerner kan få energipåfyll. Ønsker du å kjøpe med deg noe hjem eller en gave, finner du sikkert noe i VitenButikken. Vitensenteret ligger på bryggekanten med utsikt til båtlivet. Du finner parkering i fjellhallen like utenfor inngangen.

Åpningstider sommer 2016:
25.juni-17.august: Alle dager 11.00-17.00

Advarsel! Det er stor fare for at mamma og pappa ikke vil gå hjem.

God VitenSommer.

Her kan du utforske mer av vakre Arendal.

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Elisabeth Høibo

Elisabeth Høibo er fra kristiansand og liker å ta bilder og å reise. I forrige årtusen (1996) pakket jeg sekken og dro jorden rundt som backpacker. Jeg så en bit av verden, men det finnes ikke noe finere sted enn Sørlandet. Jeg har bodd ett år i Bergen og åtte år i Oslo. Begynte å jobbe i reiselivet i 1998, og har jobbet i flyselskap, reisebyrå og restaurant. Jeg er gift, har tre barn og bor i Kristiansand og elsker Sørlandet. Jeg blogger om det jeg opplever og liker aller best. Bli med på en herlig Sørlandsreise!

1 kommentarLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.