Sørlandet Blogg
Share
Tvedestrand - sentralt i forhold til det meste.

Tvedestrand – sentralt i forhold til det meste.

Tvedestrand, altså. Denne lille byen som ligger litt sånn midt i mellom alt, og som bare seiler opp som en av favorittbyene til mine to små håpefulle. I fjor oppdaget de badeparken på Tjenna. Dermed måtte vi kjøre ens ærende fra Kristiansand til Tvedestrand både to og tre ganger i løpet av sommeren.

Herlige munker.

Så oppdaget vi Sandøya. Og ble dønn forelska. I år har jeg lovet at vi skal leie sommerhus på denne nydelige øya, men vi får se hvor langt feriebudsjettet rekker. Dagstur blir det uansett.

I dag havnet vi midt i Kystkulturuka. Og munkefestival. En egen minifestival viet til herlige munker. Er det mulig å lage noe så godt som munker? Du som ikke har smakt munker, har forhåpentligvis forstått at vi ikke snakker om skallede religiøse menn, men verdens mest digge bakverk :).

Bokbyen – også for barn

Men først og fremst er jo Tvedestrand B O K B Y E N. Få byer på Sørlandet har lykkes med å ta en så tydelig profil og posisjon som Tvedestrand. Antikvariater og bokhandlere finnes på hvert et hjørne. Et eldorado for lesehester. Sånn som meg. Egentlig tenker du kanskje ikke over at det er så mye for barna. Men der tar du feil rett og slett. For har de ikke en helt egen barnas bokantikvariat der nede i havna? Joda… Og folkene som jobber der, de kan sine saker. For en lesehest som meg er det som å komme til paradis. Her er det hylle opp og hylle ned med alle de gode gamle klassikerne som jeg slukte unna i barndommen og ungdomstiden. De har også bøker som er av nyere dato. Og tegneserier. Her er det bare å slå seg ned i lesehjørnet og la tiden gå.

Barn og bøker. Blir ikke bedre.

Barn og bøker. Blir ikke bedre.

P1650503

Norgesmester i litteraturformidling

Vi tror gjerne at barna våre bare vil ha «padder» og dataspill (vel, det vil de jo egentlig det om de får velge…), men sannelig lot ikke mine håpefulle seg rive med der inne i antikvariatet. Da vi ble tipset om at det var eventyrstund med sjørøverhistorier i Museumshagen, var minstejenta superklar. Vi skulle høre historier! Det er heller ingen hvem som helst Bokbyen får til å stå for høytlesning. Det var nemlig intet mindre enn norgesmester i litteraturformidling! Noe jeg ikke en gang visste om fantes før i dag. Men Hilde Eskild er nettopp det. Norgesmester.

Hun fortjener tittelen. For makan til engasjement og innlevelse i formidling er sjelden kost. På tross av at himmelen bestemte seg for å åpne seg (bokstavelig talt) akkurat da historiestunden startet, holdt norgesmesteren både små og store i ånde gjennom pøsende regnvær. En utrolig fin opplevelse, og et godt eksempel på hvordan Bokbyen leverer store litterære opplevelser i hele spekteret fra liten knott til gammel krok.

Vi hadde nok en fin dag i Bokbyen i dag, og jeg avslutter med den sterkeste anbefalingen en opplevelse kan få i disse dager:

«Mamma, jeg liker Tvedestrand utrolig godt, jeg» – Even, 10 år.

P1650506

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Heidi Sørvig

Happy "periode-twitrer", FB-addict og blogger både her og der! Elsker Sørlandet, god mat og drikke. Lar meg stadig begeistre over nye steder og nye opplevelser på Sørlandet. Har svart belte i shopping, og er en skikkelig sporhund på å finne de fine nisjebutikkene rundt om i sørlandsbyene. Som aspirerende fjellgeit kan det også slumpe til å bli delinger av fine fjellturer og kanskje til og med en skitur innimellom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.