Sørlandet Blogg
Share
27852357850_85160a8a95_b

«Badebåden» i Grimstad

I forrige uke var jeg på tur med «Badebåden» i Grimstad. Bare det å skrive setningen gir meg sommerfølelse :).

Jeg er oppvokst med tean i tanga, men er ikke en av dem som tilbrakte sommeren med å dra på båttur langs sørlandskysten. Derfor har skjærgården i Grimstad vært litt ukjent territorie for meg. Frem til forrige uke. For da pakket jeg strandbagen og kjørte til Grimstad ens ærende for å ta badebåten – eller «badebåden» som det selvsagt heter – ut i skjærgården.

For oss som ikke har egen båt er dette en av flere supre muligheter på Sørlandet til å komme seg ut i skjærgården.

28056078451_3f62d48782_b

Blaude konsonanter – vi love it!

Vi var heldige, været var nydelig. Blega hav (det virker som det blåser mindre i Grimstad enn i Kristiansand, men det er kanskje bare meg…?) og sol fra skiftende knallblå himmel.

28056069571_939bc5fddf_b

«Ruteanløp» med badebåten er en opplevelse i seg selv. Hyggelig rett og slett.

Planen vår (meg og to småsnupper på 8 år) var å ta hele rundturen som varer ca. 1,5 timer. Da skulle vi innom både Rønnes, Marivold, Ytre Hampholmen, Ytre Malmøya/Kalvøya og mere til. Ukjente steder for meg, men allerede etter ca. 20 minutter ombord i båten kom lysten til å hoppe i land. For skjærgården i Grimstad, den viste seg å være aldeles nydelig. Masse små holmer og skjær, alle helt perfekte for strandhugg. Det gikk ikke verre enn at småsnuppene overtalte meg til at det å stoppe for å ha en badedag på en av øyene var en mye bedre plan enn å ta en rundtur. Som tenkt så gjort – på tips fra skipper´n falt valget på Ytre Hampholmen. Her var det både brygge, badebukt, benker og bord. Og toalett. Alt kjekt å ha :).

28099803706_cf5df9dfbc_b

Hampholmen og sundet mellom øyene er populært for båtfolket. Ikke vanskelig å forstå.

Hyggelig var det også når vi la til, skikkelig rutebåtfølelsen. Det vi da ikke hadde tenkt så nøye over, var at neste ankomst fra badebåten ikke var før kl. 1530ish. Med andre ord hadde vi gode 3,5 timer til rådighet på Hampholmen. Perfekt for en nydelig dag på holmetur. Bare det at vi ikke hadde planlagt så godt med tanke på mat og drikke. Så tipset mitt til andre: det er helt fantastisk å ta badebåten ut for å få en dag på holmetur. Men det er veldig lurt å planlegge litt på forhånd. Ta med kjølebag med drikke og mat, gjerne også grill. Rett og slett planlegg at du skal være der noen timer :). Da får du en fantastisk fin dag.

Hampholmen i Grimstadskjærgården - en reise verdt. Vi skal tilbake (tilbage).

Hampholmen i Grimstadskjærgården – en reise verdt. Vi skal tilbake (tilbage).

Vi hadde det veldig fint på holmetur. Tross litt dårlig planlegging av logistikk. Badetempen var ikke så verst i følge småsnuppene. Og forholdene for krabbefiske og oppdagelsesturer var ypperlige. Flere båter lå ankret opp på «vår» holme og holmene rundt, så det var tydelig at Hampholmen er et populært ankringssted for båtfolket.

Det ble rett og slett en av de magiske dagene hvor den gode sommerfølelsen fra barndommen kom: en dag på holmetur uten andre planer enn å vasse litt, fange litt krabber, småsove på et solvarmt svaberg, dra på oppdagelsestur på øya, vifte med tærne på bryggekanten mens man speider etter småfisk, se på båtene som tøffer forbi…

Du kan godt nynne litt på sangen  «En sommerdag i ferien min» nå. Så kan du kjenne litt på det du også  :).

Fakta: 

  • Badebåden går hver onsdag, fredag og søndag i hele juli.
  • Båten har to daglige avganger: kl. 11 og kl. 15 fra Torskeholmen – havna i Grimstad.
  • Husk kontanter – du kan ikke betale med kort ombord.
  • Billettprisene er 150 for voksen for rundtur, 50 for barn (barn 0 -4 år er gratis). Skal du bare «en vei» (altså til en holme/øy, så er det halve prisen. Men du må da huske at du må betale det samme for returen).
  • De selger is og brus ombord.

Tips:

  • Planlegg i forhold til mat og drikke dersom du skal hoppe i land på en holme.
  • Huske badetøy, krabbesnøre, bøtte og spade.
  • Fulladet mobil og batteri på kamera er lurt – her er det mye fint å ta bilde av.
"Grimstad-selfie" hører med!

«Grimstad-selfie» hører med!

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Heidi Sørvig

Happy "periode-twitrer", FB-addict og blogger både her og der! Elsker Sørlandet, god mat og drikke. Lar meg stadig begeistre over nye steder og nye opplevelser på Sørlandet. Har svart belte i shopping, og er en skikkelig sporhund på å finne de fine nisjebutikkene rundt om i sørlandsbyene. Som aspirerende fjellgeit kan det også slumpe til å bli delinger av fine fjellturer og kanskje til og med en skitur innimellom.

1 kommentarLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.