Sørlandet Blogg
Share

Camp-Inge slo opp teltet sitt mellom himmel og hav på Kristiansand Feriesenter. Men endte opp i luksusleilighet og boblebad.

Og attpåtil fikk jeg levert en kasse med kortreist mat rett på teltdøra. Du verden; slik kan altså en uskyldig telttur utarte.

Luksusbad med roser og bær

På bildet øverst ser du Camp-Inge flyte ut i det deilige spa-badekaret på Kristiansand Feriesenter på Dvergsnestangen i Kristiansand. Jeg er helt henført av nytelse.

OGSÅ PÅ FACEBOOK: Du følger vel Camp-Inge og Camping på Sørlandet på Facebook?

For anledningen var vannet til og med bestrødd med roseblader. Og på siden av karet sto det fristende jordbær og iskald bringebærsaft fra Vintlands bringebær. Jeg var faktisk var den aller første som testet det splitter nye boblebadet på campingplassen. Det var derfor det ble gjort ekstra stas på meg.

NYHET: Nå er Camp-Inge på Snapchat også: campinge

Så fornøyd og avslappet så jeg ut etter luksusbadet:

ci kf hvile 2 IMG_7993

Kristiansand Feriesenter er intet mindre enn en femstjerners campingplass. Blant bare fire i hele Norge! Og da er det ikke så rart at plassen har egen spa-avdeling. Med badekar som masserer både nakken, ryggen og beina. Så grundig at du kjenner velværet krible i hele kroppen. Det er selvsagt badstue i spaet, og du kan få massasje. I hvilestolene kan du skjemme bort kroppen din med enda et lag med avslapning.

BLOGG: Camp-Inge turnerer på Sørlandet i sommer – les hvorfor og bli inspirert

Deilig teltplass mellom himmel og hav

Det hele begynte jo som en helt normal campingtur med telt.

Wenche Tønnessen, som er intet mindre enn administrativ leder på Kristiansand Feriesenter, tok imot Camp-Inge i sommerparadiset mellom himmel og hav. Det er altså slagordet, som du ser av skiltet her.

ci kf IMG_7849 skilt

Og jeg fikk jo en veldig fin plass til teltet mitt. Kremutsikt mot sjøen. Vannpost og strømstolpe på parsellen. Og kort vei til servicebygget, der du går på do, dusjer, tar oppvasken og så videre. Ser det ikke flott ut, kanskje?

27071576634_ff5d3db627_k

Jeg ble så sulten av sjølufta og oppsettingen av teltet at jeg bestemte meg for en tidlig middag. Så jeg fyrte opp grillen og slengte meg nedpå for å nyte camping-roen.

27609419211_0973e1afb7_k

Verdens mest praktiske campinggrill

Har du en primus og en grill med på campingtur, kan du lage det aller meste av hva magen begjærer.

Jeg har alltid med meg en liten tønneformet grill på camping. Noen kaller den båtgrill. Den kan foldes ut, så du kan lage mat på to ulike rister. Da kan du for eksempel bake poteter på den ene siden. Pakk potetene inn i folie og la dem ligge rett på det varme kullet, i en halv til en time.

Så kan du fyre opp på andre siden og grille kjøtt og grønnsaker der. På bildet ser du hvordan det så ut på en tidligere tur. Her ligger biffen, maiskolbene og de innpakkede grønnsakene pent og venter:

campinge neset grillklar IMG_6038

BLOGG: Dette matbildet ble tatt da Camp-Inge var på Neset Camping på Byglandsfjord i Setesdal. Les bloggen hans: Neset Camping – oppskriften på camping-lykke

Husk å tømme det avkjølte kullet i campingplassens dertil beregnede konteiner, og ikke i skauen eller noe.

Jeg kan bære grillen min i et praktisk håndtak. Den er rimelig, og jeg har kjøpt den i et av de store alt-mulig-varehusene.

Dessuten – og det slår aldri feil – det er alltid best varme i grillen når du er ferdig med maten. Men da skal du få et godt råd av meg, ser du. Bruk grillen som varmeovn på kjølige kvelder. Sett deg bort til leirbålet ditt og hygg deg. Da kan du til og med kose deg med varme mashmallows, hvis du er sugen på noe søtt. Det er skikkelig campingkos, og noe barna liker.

FACEBOOK SPESIAL: Noen er så gærne at de tar en indianer-krigsdans rundt leirbålet, slik du ser på denne Face-bookposten fra Camping på Sørlandet

Leverte mat på teltdøra for første gang

Men hva skulle jeg grille? Jeg hadde jo ikke kjøpt inn noe mat. Dårlig planlegging!

Nei da, bare tøysa. Men jeg gjorde noe jeg aldri har gjort på camping før. Jeg bestilte mat levert på døra. Camilla Høy fra Kristiansand driver et firma som heter Fritt og vilt. Hun leverer ut ferdigpakkede matkasser med økologisk og kortreist kjøtt til dem som abonnerer på tjenesten hennes.

Godeste Camilla kom anstigende til Kristiansand Feriesenter med en kasse med økologiske hamburgere, som bidrag til Camp-Inges kroppsbygging.

Ifølge Camilla selv var det aller første gang at hun leverte mat på teltdøra. Hun holder seg mest til hus til vanlig. Legg forresten merke til det fikse forkleet som kler meg så godt på bildet. Der står det #SpisSørlandet, som er det spennende reiselivsprosjektet som skal få turistene til å komme til Sørlandet for matens skyld.

27405367550_4148c19954_k

Campingsjef ledet Camp-Inge inn i fristelse

Men så hardnet det til for en stakkars ihuga teltcamper. Tidligere nevnte Wenche på Kristiansand Feriesenter hadde så lyst til å vise meg noe. Og dermed lokket hun meg med inn i en luksusleilighet. Hun har fått bygd et stort hus med slike leiligheter til campinggjester som ønsker litt mer.

Å, du hellige jul, som Fleksnes sa; her var det sengeplass til åtte mennesker, to toaletter, svær dusj, deilig salong, spisebord og flunkende nytt og stort kjøkken.

ci kf leilighet IMG_7932

Og så fristet Wenche Camp-Inge til sengs, så å si. For jeg fikk prøve den himmelsk myke senga i leiligheten. Jeg har en sabla god luftmadrass i teltet mitt, og en behagelig sovepose. Men Wenches luksusseng var nok enda hakket opp.

ci kf god seng IMG_7879

Det gjorde ikke saken bedre at det sto en stor skål med fristende jordbær på bordet i leiligheten. Bærene ropte på meg, gjorde de.

Camp-Inge sviktet teltet sitt til slutt

Hjelp, så vanskelig det ble for stakkars lille meg. Jeg er jo så glad i teltet mitt, og det er nærmest et prinsipp for meg at camping, det er telt, det.

Camping på Sørlandet lagde til og med konkurranse på Facebook av dette Camp-Inges dilemma. Svikte sitt kjære telt til fordelt for uhemmet luksus innendørs?

FACEBOOK SPESIAL: Se da det tunge valget ble tatt – virker nesten som jordbærene avgjorde

Wenche vant, for å si det slik. Jeg sov inne den natta. Først følte jeg meg nærmest som en sviker mot den ekte campingånden. Jeg trøstet meg med at det er noe som heter glamping, forkortelse for glamour-camping. Så jeg sovnet til slutt, med angsten i meg.

Her ser du forresten utsikten fra vinduet i leiligheten. Ikke så galt, det:

ci kf utsikt vindu IMG_9606

Jeppe i baronens seng

Her ser du meg våkne neste morgen. Har du sett eller lest «Jeppe på Bjerget» av Ludvig Holberg? Jeppe blir på spøk båret ut av det usle hjemmet sitt og lagt i senga til baronen i palasset hans. På dette bildet ser du meg som våkner i baronens seng.

ci kf baronens seng IMG_7919

Siden jeg hadde begynt så galt, tenkte jeg at jeg kunne ta den helt ut når det gjaldt alternativt campingliv. Påfølgende kveld entret jeg altså det omtalte boblebadet. Det var faktisk ikke så vanskelig å venne seg til, gitt. Skroll deg opp og se på det øverste bildet en gang til, hvis du har lyst.

BLOGG: Les også om Camp-Inges opplevelser på den flotte Tingsaker Familiecamping i Lillesand: Her skaper du minner for livet

Umulig å kjede seg på Kristiansand Feriesenter

Det er ikke bare luksusleilighetene som er store og flotte på Kristiansand feriesenter. Se bare på denne gilde sandvolleyballbanen. Her har sannelig de unge det greit i den vel fortjente skoleferien sin.

ci kf volley IMG_9415

Kristiansand Feriesenter frister også med en vannsklie på land, der du lander i et basseng med sjøvann. Mektig populært blant barna. Og du kan få god fart. Her ser du at spruten står noe voldsomt.

ci kf sprut IMG_9363

Og så hoppepute! Camp-Inge er glad i hoppeputer, og jeg tester dem gjerne ved hjelp av den spenstige kroppen min. Men denne gangen skal du slippe å se meg på hoppeputa. Legg også merke til det stilige klatrestativet på lekeplassen.

ci kf lekeplass IMG_9338

Det er veldig lett å bli kjent med nye folk på en campingplass. Det er noe av det beste med camping. Hoppepute og klatrestativer er kjempepoppe møteplasser for barna. Dessuten er jo Kristiansand Feriesenter som en liten landsby mellom himmel og hav.

ci kf landsby IMG_9469

Kjendisopplevelse for Camp-Inge

En av Sørlandets herligste campingplasser mellom himmel og hav har selvsagt også flotte strender å by på. Du skal ikke spasere lenge før du kommer til denne deilige sandstranda med langgrunt vann. Her er det både stupebrett og flytebrygger du kan hoppe fra.

ci kf strand IMG_9496

Camp-Inge vendte tilbake til denne stranda for å ta noen nye bilder i strålende sol. Og da fikk jeg en liten kjendisopplevelse på kjøpet.

Jeg fikk lov til å ta bilder av denne dama fra Gjøvik og datteren hennes. De sov i telt på Kristiansand Feriesenter for andre år på rad, og de ville helt klart komme igjen. Sånne folk har Camp-Inge selvsagt sansen for.

Så viste det seg sannelig at de hadde sansen for Camp-Inge også. «Det er jo deg jeg følger!» utbrøt dama.

Dermed måtte hun ta bilde av datteren sin og meg, for å forevige øyeblikket da Malin (7) møtte selveste Camp-Inge på Kristiansand Feriesenter:

ci kf fans IMG_9580

Luksusleilighet, boblebad, mat på døra og kjendisopplevelse. Det ble nesten for mye for en enkel mann fra landet. Selv om jeg må innrømme at jeg likte det veldig godt alt sammen. Men neste gang du ser meg på Kristiansand Feriesenter, sover jeg i telt, for liksom å gjøre opp litt for mine synder.

Sjekk nettsiden til sommerparadiset mellom himmel og hav – Kristiansand Feriesenter

Bildene til denne bloggen er tatt av Elisabeth I. Høibo, Jorunn D. Dalen og Inge T. Dalen

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Inge Dalen

Jeg bor i skogen i Randesund i Kristiansand med kone, to barn og en katt. Jeg er utdannet journalist med lang fortid i Fædrelandsvennen. Nå er jeg kommunikasjonsrådgiver og innholdsleverandør for USUS, Visit Sørlandet og Tangen videregående skole, pluss spaltist i Kristiansand Avis. Så jeg er ganske glad i å skrive. I sommer skal jeg blant annet reise rundt på Sørlandet under dekknavnet Camp-Inge. Jeg skal selvsagt bo i telt.

2 kommentarerLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.