Sørlandet Blogg
Share

Helt siden jeg begynte å jobbe i Visit Sørlandet for 6 år siden har jeg hvert år lagd liste med nye ting jeg vil få med meg. Lista er alltid lang, men den inneholder også noen gjengangere; noen favoritter som jeg må få med meg år etter år. Det blir liksom ikke ordentlig sommer uten…

 Skalldyrfestivalen i Mandal

Ungene har allerede begynt å mase om når årets Skalldyrfestival er. Alltid 2. Helga i august er svaret og dette er en festival vi prøver å få med oss hvert år. Her får vi alt hva magen kan begjære av skalldyr og gode smaker fra havet, og hele familien digger fisk og sjømat. Det er rett og slett det beste vi får. De siste årene har jeg tatt med ungene på lunsj i Bryggegata, etterfulgt av tur på tivoli og smaksprøver på europeisk matmarked. Da kan vi ikke la være å handle grisedyre oliven med ulikt fyll. Det er mumsemat det! Som regel er det tomt før Søgne… Hvis været er fint avslutter vi Mandalsturen med en strandtur i Furulunden. Lillebanken med taubane og lekeapparater i vannet er favoritten til ungene. I år kommer Marcus og Martinus til Skalldyrfestivalen, så regner med det blir folksomt der på torsdagen.

Skalldyrfestivalen-Mandal-tivoli

Kan ikke dra på Skalldyrfestivalen uten tivolitur. Foto: Hildegunn S. Teinum, Visit Sørlandet

Skalldyrfestivalen-Mandal-lunsj

Disse jentene kan ikke få noe bedre enn skalldyr på menyen. Foto: Hildegunn S. Teinum, Visit Sørlandet

Bingo, burger og konsert i Ravnedalen

Bingo blir aldri det samme igjen når du har vært på bingo med bingokongen Ronny Haugland på Café Generalen i Ravnedalen. Knallgod stemning fra begynnelse til slutt og det lønner seg å komme noen timer før for å få sitteplass. Stemningen er til å ta og føle på når bingokongens stemme gjaller gjennom Ravnedalen. Her kan du vinne ostefat (Cheese doodles) og gavekort på mat og drikke, konsertbilletter, sjokolade og souvernirer fra Bingokongen. Det er bingo ca. en gang i måneden sommeren gjennom.

Konsertprogrammet i Ravnedalen er mangfoldig og variert, med flere konserter hver uke. De mest populære artistene blir raskt utsolgt, så kjøp billetter på forhånd hvis du vil være sikret plass. Et av høydepunktene mine fra i fjor var konserten med The Rainmakers. Husk å komme tidlig for en digg hamburgermiddag før konserten.

Konsert-The-Rainmakers-Ravnedalen-Kristiansand

The Rainmakers i Ravnedalen 2015. Foto: Henrik Moum, Visit Sørlandet

Sjekk programmet for sommerens konserter i Ravnedalen

Sommershow

En god latter forlenger livet og jeg prøver alltid å få med meg et sommershow eller flere i ferien. Tidligere har jeg vært flere år i Mandal, i Grimstad og Lillesand. I år tror jeg det må bli en tur til Lillesand igjen. Terningkast 6 til sommershowet på Hotel Norge Lillesand i år. Disse gutta er bare gørrmorsomme!

Dyreparken

En gjenganger hos oss. Vi får alltid årskort fra mormor til jul og det er en av de beste gavene under treet. Den varer jo hele året. Selv om vi prøver å unngå Dyreparken på de mest besøkte dagene om sommeren, hender det jo at vi blir med noen sommergjester. Og – det er jo om sommeren det skjer mest i parken. I år skal vi få med oss Sirkus Jesper og Karius og Baktus for første gang. I tillegg er eldstejentas venninne Sunniva i Kaptein Sabeltann og Den Forheksede Øya, så da blir det en tur på kveldsshow også. Siden vi har årskort får vi en overnatting i Abra Havn til kun 1000 kroner. Vi har allerede vært der en gang i år, men lurer på om vi må få til en overnatting til på sensommeren.

Bestill billetter til forestillingene i Dyreparken

Nesten hele familien på traktortur på Kutoppen i Dyreparken. Foto: Lisbeth Finsådal, Visit Sørlandet

Odderøya Museumshavn

Odderoya-museumshavn-Kristiansand

I dyp konsentrasjon på Odderøya Museumshavn i Kristiansand. Foto: Hildegunn S. Teinum, Visit Sørlandet

Odderøya Museumshavn åpna i fjor, men har allerede blitt en favoritt hos ungene. Her kan de gjøre mange forskjellige maritime aktiviteter og utfolde seg kreativt med å lage ting. Sist gang vi var der ble mannen helt oppslukt og lagde pute med ekte sørlandsmotiv.

Festival

Vi pleier å dra på festival minst en gang i løpet av sommeren, ofte vi voksne alene eller sammen med venner på musikkfestival, men vi tar også med ungene på mer «barnevennlige» festivaler. I år er vi litt i tvil: Rekker vi hjem fra ferie tidsnok til å få med oss Canal Street i Arendal? Hele familien skal på ferie til Lista i sommer og da skal vi endelig få med oss Kaperdagene og Kapernatt. Dette har stått på ønskelista i flere år og er noe jeg gleder jeg meg veldig til. Kanskje det også blir en tur til Trebåtfestivalen i Risør?

Festival-Odderøya-Kristiansand

God stemning på festival på Odderøya. Foto: Hildegunn S. Teinum, Visit Sørlandet

Fisketur med bestefar

Sommeren inneholder alltid en eller flere fisketurer med bestefar. Våre makrellturer pleier å være helt ville. Når makrellen biter før du har fått snøret ut, da er det gøy å fiske. Sist gang tror jeg vi fikk 150 stk. Da går noen rett i panna, noen blir til deilig røyka makrell og noen blir til agn til høstens hummerfiske. Eller vi drar ut og trekker krabbeteinene. Ungene synes det er stor stas med masse krabber i teinene og påfølgende krabbekalas om kvelden.

Krabbefiske Flekkerøy

Gøy med krabbefiske. Foto: Hildegunn S. Teinum, Visit Sørlandet

Les hvorfor sjefen for Reinhartsen (Fiskebrygga) i Kristiansand elsker makrell (engelsk)

Strandtur på Flekkerøy

Ingen ordentlig ferie uten noen late dager på stranda på Flekkerøy. Barndomsminner i fleng og helt topp med sandkrabbefisking og pølser på engangsgrill. Favoritten er Skyllevika, her er det stor gressplen og svaberg, langgrunt og oversiktelig. Det er også toalett og vannkran med kaldt vann her. Stranda passer perfekt for småbarnsfamilier, men det er plenty med flotte strender og badeplasser rundt hele Flekkerøy. På min ønskeliste står også en hel dag alene på et svaberg, med musikk i øret og en god bok. Men først må sommervarmen komme tilbake til Sørlandet:)

Skyllevika på Flekkerøy

Skyllevika på Flekkerøy. Foto: Hildegunn S. Teinum, Visit Sørlandet

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Hildegunn Teinum

Hildegunn er ei ekte sørlandsjente, født med tean i tanga på Flekkerøy. Her bor hun med mann, tre døtre og en katt. Hildegunn elsker at hun kan bruke barna som alibi for å oppleve Barnas Sørland og koser seg ellers supre konsertopplevelser og deilig lokalmat fra Sørlandet.

1 kommentarLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.