Sørlandet Blogg
Share

Hele 26 nye opplevelser og attraksjoner på Sørlandet i sommer. Ikke gå glipp av noen av dem!

Barnas Sommerfestival i Lyngdal

1.-2. juli lager Sørlandsbadet og Rosfjord Strandhotell strandfest for barna. Her kan du se hvilke artister som skal få småfolket til å rocke. 

Dyreparken 50 år

I år feirer Dyreparken 50 år, og jubilanten ligger ikke på latsida. Norges største turistattraksjon byr på flere gode nyheter.

For første gang i Norge er det født geparder i Dyreparken. Foto: Dyreparken

Se, så søte gepardunger. Foto: Dyreparken

Sensasjon i Norge

Dyreparken har gepardunger, og det er faktisk første gang det er født geparder i Norge. Det er bare å bestille billetter til parken, de små nøstene blir raskt store.

Kaptein Sabeltann med nytt kveldsshow

Kaptein Sabeltann og den forheksede øya er et spektakulært show med profesjonelle skuespillere, noen av Norges beste streetdansere, pyroeffekter og tøffe stunts. Showene til Terje Formoe blir bare bedre og bedre for hvert år.

Sirkus Jesper

Husker du at røveren Jesper i Kardemomme by fikk jobb som sirkusdirektør? I sommer begynner han i den nye jobben, og du kan se ham opptre på den nye sirkusplassen i Dyreparken. Billetter kjøpes her. 

Herlig land-konsert i Dyreparken

Herlig land har hatt forestillinger i parken i mange år, men til alles fortvilelse ble showet tatt av plakaten. Nå er forestillingene med Kristian And, Lille And, prinsessa og skumle Bjørg Villkatt tilbake i konsertversjon. Espen Grjothjems stemmeprakt (og utseende) kan jo smelte de fleste, det er bare å bestille.

Hinderløype i Badelandet

Ei ny 100 meter lang hinderløype i Grashavet ved Badelandet i Dyreparken er en morsom og strevsom aktivitet. Hvem kommer seg først gjennom løypa uten å falle i Grashavet? Mamma eller pappa?

Gibbon-apene får nytt hjem

Hvithåndsgibbonene Erik og Sofie får et nytt hjem i Dyreparken.

Kaféåpning i Mineralparken på Evje

Mineralparken på Evje har åpnet et helt nytt servicebygg. Her finner du en flott gavebutikk med suvenirer, kioskvarer, kaffe, te, og selvfølgelig is.

Ny klatrevegg på TrollAktiv på Evje

Aktivitetsbedriften TrollAktiv hviler aldri. I år åpner en ny klatrevegg på Evje, Sørlandets svar på Voss.

Quality Hotel Kristiansand blir Thon Hotel Sørlandet

Hotellet ligger rett over gata fra Dyreparken. Her er det 25 meters svømmebasseng hvor barna kan kose seg etter en lang dag i parken. Hotellet har egne ansatte som leker og underholder barna. PS: Hotellet har skiftet kjeder og er nå Scandic Sørlandet.

Utfordre deg selv med en klatretur i klatreparken Høyt&Lavt Kristiansand. Foto: Inger Hutchinson©Visit Sørlandet

Utfordre deg selv med en klatretur i klatreparken Høyt&Lavt Kristiansand. Foto: Inger Hutchinson©Visit Sørlandet

Klatreparken Høyt&Lavt i Kristiansand

En helt ny klatrepark har åpnet i Kristiansand. I klatreparken Høyt&Lavt kan hele familien kose seg oppe i tretoppene med åtte forskjellige løyper og 23 zip-lines. Parken ligger idyllisk til ved vannet. Det er også kafé med matservering, is og forfriskninger.

Lekre leiligheter på Kristiansand feriesenter

Er du så heldig at du har fått bestilt overnatting i de lekre nye leilighetene på Kristiansand Feriesenter, har du garantert kongeplass midt i skjærgården.

Skyland trampolinepark

En hoppende morsom trampolinepark hvor barna kan leke og kose seg i et helt trampolineland. Her arrangeres det jevnlig sikkerhetskurs hvor man kan lære å hoppe trygt på trampolinen hjemme. Skyland trampolinepark holder til i Kristiansand

Kanonmuseet i Kristiansand åpner ny museumsjernbane

Vest-Agder-museets avdeling gjenåpner den gamle jernbanen som fraktet ammunisjon til kanonene, men nå er det besøkende som kan sitte i vognene. Kanonmuseet på Møvig i Kristiansand har verdens nest største kanon (kaliber 38 cm).

Overnatt i ei rålekker hytte i toppen av et tre. Foto: Adam Read©Visit Sørlandet

Overnatt i ei rålekker hytte i toppen av et tre. Foto: Adam Read©Visit Sørlandet

Trehyttene i Gjerstad

I Gjerstad like ved Risør kan du bo i ei luksushytte oppe i et tre. Hvor stilig er ikke det? Følg Trehyttene i GjerstadInstagram og Facebook.

Setesdalasbanen setter inn enda flere avganger på den populære togturen. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Setesdalsbanen setter inn enda flere avganger på den populære togturen. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Flere tog på Setesdalsbanen

Setesdalsbanen har i år satt opp enda flere avganger på museumsjernbanen. Hopp om bord i de gamle jernbanevognene og opplev en togtur slik det var i gamle dager. Naturopplevelser får du på kjøpet.

Besøk Den Lille Dyrehage i sommer. Foto: Adam Read©Visit Sørlandet

Besøk Den Lille Dyrehage i sommer. Foto: Adam Read©Visit Sørlandet

Den lille Dyrehage i Gjerstad ved Risør

Norges største regnskog har vokst og skapt en virkelig jungel. Inne i regnskogen åpner en ny utstilling, «skogbunnen». Her er det fokus på alle de viktige smådyrene som man sjelden ser. Bitte små frosker, insekter, krabber, slanger og øgler. Den lille Dyrehage har vokst seg stor.

Ny lemur-gård

Utendørs lager Den lille Dyrehage en helt ny lemurgård, der lemurene kan komme ut i sola og nyte sørlandssommeren. Og selvfølgelig kan gjestene gå inn og nyte sommeren sammen med dem.

Bli regnskogforsker

Hadde det ikke vært spennende å utdanne seg til regnskogforsker? I Den lille Dyrehage kan barna delta på jungelskolen og få et diplom som bevis på det de har lært om regnskogen og hvor viktig den er. Her kan du lese mer om det som skjer i Den Lille Dyrehage.

På Åros Feriesenter har 25 meters svømmebasseng og har i år ny lekeplass til barna. Foto: Peder Austrud©Visit Sørlandet

På Åros Feriesenter har de 25-meters svømmebasseng og har lagd ny lekeplass til barna i år. Foto: Peder Austrud©Visit Sørlandet

Ny lekeplass på Åros feriesenter

Campingplassen i Søgne har 25-meters badebasseng, ei langgrunn strand og nå en ny lekeplass. På Åros feriesenter finner du Sørlandsidyll på sitt beste.

Hamre familiecamping gjør campinglivet enda bedre

Campingplassen på den kjente stranda Hamresanden åpner et helt nytt gjestekjøkken for campingturistene. På Hamre familiecamping går oppvasken som en lek.

Liker du camping? Da bør du lese om Camp-Inge, som gir deg oppskriften på campinglykke. 

Meld deg på kurset Sørlending for en dag, og lær deg å ro. Foto: Adam Read©Visit Sørlandet

Meld deg på kurset sørlending for en dag, og lær deg å ro. Foto: Adam Read©Visit Sørlandet

Sørlending for en dag

Hvordan er livet som sørlending? Bli med lokalbefolkningen til idylliske Bragdøya. Her får du forskjellige kurs i å ro, grave krabber, fiske makrell og annen moro. Et lite hefte vil gi deg de viktigste ord og utrykk for å gjøre deg forstått når du er på sørlandsferie. I tillegg vil du få alt du trenger for å lage lunsj i det fri.

Sørlending for en kveld

Bli med på å grave krabber på natta. Det er kjempespennende å lyse etter krabber, og noe enhver sørlending har vært med på. Hvor mange krabber klarer du å fange? Her kan du lese mer og bestille en morsom og lærerik opplevelse på www.barnasoy.no

Kos med en elgkalv

Elgtun i Setesdal kan du oppleve tamme elger. Og i år er det født to nye elgkalver. På Elgtun er det en fin utstilling, benkeplasser og en hyggelig kafé.

Ny utstilling på Vitensenteret i Arendal

Vitensenteret i Arendal er det åpnet en utstilling om retro-spill fra 70-, 80- og 90-tallet. Husker du Commodore 64, Sega Mega og Super Nintendo? Eller hva med Pac-Man og Super Mario? I utstillingen kan du spille disse og mange andre klassikere.

Gikk du glipp av denne: 7 nyheter på Sørlandet 2015

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Elisabeth Høibo

Elisabeth Høibo er fra kristiansand og liker å ta bilder og å reise. I forrige årtusen (1996) pakket jeg sekken og dro jorden rundt som backpacker. Jeg så en bit av verden, men det finnes ikke noe finere sted enn Sørlandet. Jeg har bodd ett år i Bergen og åtte år i Oslo. Begynte å jobbe i reiselivet i 1998, og har jobbet i flyselskap, reisebyrå og restaurant. Jeg er gift, har tre barn og bor i Kristiansand og elsker Sørlandet. Jeg blogger om det jeg opplever og liker aller best. Bli med på en herlig Sørlandsreise!

4 kommentarerLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.