Sørlandet Blogg
Share

Tingsaker Familiecamping i Lillesand byr på både foto-spot spesial og gå på vannet-opplevelse.

På bildet øverst ser du selveste Camp-Inge sikre seg et Face-, Snap- og Instagram-moment fra deilige Tingsaker Familiecamping.

Til venstre sitter sjefen på campingplassen, Espen Sjølund, som benyttet anledningen til å sole seg i glansen fra Camp-Inge.

Neida, bare tøysa. Det er Espen som har satt opp denne råstilige foto-spoten på campingplassen sin. Som en kjempeservice for gjestene, selvsagt. Utrolig praktisk. Ta bilder her og spre dem til venner, familie og kjente land og strand rundt. Så er det ingen som trenger å lure på hvor du tilbringer drømmeferien din.

Og så er foto-spoten et veldig populært klatrestativ for barna, så her har Tingsaker-Espen truffet blink.

IMG_7018

Se på meg – jeg går på vannet!

For Tingsaker Familiecamping er virkelig en deilig plass å campe. Den er en sørlandsidyll som ligger helt nede ved sjøen. Og det er vel vanskelig å tenke seg flottere strender for barn. Og for og andre av oss som er glad i langgrunner og vassing.

Jeg er alltid ute etter spesielle opplevelser når jeg er på campingtur. Surprise me, sier jeg til campingplassen. Og det klarte Tingsaker med glans. For en gå på vannet-opplevelse er da ikke dagligdags?

Jeg ble oppriktig begeistret da jeg oppdaget at jeg praktisk talt kunne vasse langt til havs. På bildet under ser du campingsjef Espen og meg på fottur til sjøs. Med stø kurs for en holme, der du kan gjøre strandhogg og raste uten hjelp av båt.

IMG_6775

Tingsaker er barnas camping

Apropos båt, her ser du bilde av en fin lekeplass på Tingsaker, med egen sjørøverskute, bak til venstre. Selvsagt på en campingplass som ligger så nær selveste Kristiansand dyrepark – 50-årsjubilanten – og Sabeltann-forestillingene. Et kvarters kjøretur, så ligger moroa for dine føtter.

27486923741_eafb0746db_k

Men det er jo flere båter på Tingsaker. De leier ut både båter, kanoer, kajakker og brett til kul stand-up-paddling. Jeg testet ikke ut sistnevnte aktivitet på Tingsaker, for jeg levde så lenge på gå på vannet-opplevelsen.

Tingsaker Familiecamping – det ligger i navnet – sørger selvsagt for at barna har det greit. Hoppepute er alltid en slager. Og det er et flott sted å møte andre barn på egen alder.

Diskusjon med hammer i hånda

Hoppeputer er for de yngre, så jeg bestemte meg for å slenge meg på min egen luftmadrass i stedet. Det er veldig viktig å ligge godt på campingtur. Og så har vi noe felles, luftmadrassen min og jeg: Vi er tykke og deilige begge to.

Nå vel, jeg måtte i hvert fall få opp teltet først. Jeg har skrevet det før, og gjør det så gjerne igjen: Det er aldri langt til gode hjelpere i nøden på en campingplass.

Kaver du med å slå opp teltet alene, for eksempel, er det alltid noen som iler til hjelp. Denne gangen var det selveste sjefen, altså Espen Sjølund, som ga Camp-Inge en hjelpende hånd. Begge sjefene har trukket i duse blåfarger for anledningen:

IMG_6766

Men vi havnet i en liten diskusjon om hva som egner seg best til å slå ned teltplugger med. Espen våget å hevde at proffene bruker klubbe.

Men jeg sverger til hammer, for da kan jeg bruke den andre enden av jernet til å dra opp pluggene med, nemlig.

Litt fortærende at Espen kunne påpeke at i bakken hos ham er det veldig enkelt å nappe opp pluggene igjen. For han hadde jo rett.

Jeg fikk kremplass til teltet mitt

Apropos nappe. Espen har virkelig fått napp med campinghyttene du ser bak ham på dette bildet:

IMG_6932

Hyttene ligger praktisk talt på stranda, og de er veldig populære. På bildet illustrerer Espen at Tingsaker Familiecamping favner både by og strand, hand i hand.

Her ser du forresten andre populære fotoobjekter som setter pris på nærheten til stranda, og til andre av sitt eget slag. Alltid gildt med dyreliv på campingplassen:

IMG_6652

 

Espen tilbød meg en flott teltplass litt ovenfor stranda, med fin utsikt. Ser det ut som jeg er fornøyd med Tingsaker Familiecamping, eller?

27282325310_90201171ef_k (1)

Veldig lett å få nye venner på camping

Noe av det hyggeligste med å campe er den gode stemningen mellom folkene som bor på campingplassen. Du kan lett sammenligne en campingplass med en liten landsby, befolket av avslappede og ikke-høytidelige mennesker.

Jeg er veldig glad i å bli kjent med nye folk. Og da er jeg virkelig på rett sted på Tingsaker. Det er så velsignet enkelt å få kontakt med folk i alle aldrer. Det er bare å si hei til dem du ser, så er kontakten raskt knyttet og praten i gang.

Dette gjelder ikke minst for barna, som jeg allerede har vært inne på. De møtes på hoppeputa, lekeplassen eller i naboteltet. Og vips, så er de venner.

Hils på mine nye venner fra Tingsaker. Sjekk det digge teltet denne tyske familien bor i. Og ikke minst den sjefe sykkelen med sidevogn de reiser med. Her snakker vi ihuga campingturister med lang fartstid.

IMG_7038

Og så er det Liv Marit Berntsen, med det lure blikket og Mona Lisa-smilet:

IMG_6814

Hun ligger sentralt plassert på Tingsaker med vogna si, og hun liker seg sabla godt der, betrodde hun meg. Hun har vendt tilbake igjen og igjen hver eneste sommer i 24 år til nå. «Det blir bare greiere og greiere for hvert år jeg er her», uttaler hun til Camp-Inges blogg. Slike gjester, det vil campingplasser ha.

Fikk besøk av tre kortreiste blondiner

Camp-Inge var forresten så heldig å få besøk av disse tre kortreiste blondinene i løpet av oppholdet sitt på Tingsaker:

IMG_6836

Før du beskylder meg for diskriminering eller noe: Det var en av damene som selv brukte begrepet. De tre venninnene – også av Camp-Inge – spaserte selvsagt fra Lillesand, der de bor, til Tingsaker.

Blondinene hadde med seg like kortreist mat; storvokst rabarbra fra hagen. Du ser rabarbraen igjen på et av matbildene nedenfor.

Ordføreren ville treffe Camp-Inge

Og så ønsket selveste ordføreren i Lillesand, Arne Thomassen, å møte Camp-Inge under sistnevntes visitt på Tingsaker Familiecamping. Vi prøvde å få til et hyggelig møte ved teltet mitt. Men Arne er en opptatt mann. Det gikk bra til slutt, for vi fant hverandre i byen. Her er den obligatoriske selfien. Bildekvaliteten er naturlig nok preget av en Camp-Inge som skjelver litt fordi han er starstrucked:

IMG_2461

Gangavstand til superkoselige Lillesand

Apropos byen; Tingsaker Familiecamping er en ypperlig base for Sørlandsferien din. Det er gangavstand til den utrolig deilige, ekte sørlandsbyen Lillesand. Hvitmalte hus, trivsamme butikker og kafeer, koselige gater … Her ser du skylinen til Lillesand, sett fra Tingsaker:

IMG_6669

 

Camp-Inge er som Fantomet. Av og til går han rundt i gatene som en vanlig mann. På neste bilde ser du meg sprade i Lillesand sentrum.

Jeg drasser aldri med meg masse mat hjemmefra når jeg drar på campingtur. Jeg vet at noen andre campere gjør det. Men jeg tenker som så at det lokale næringslivet skal nyte gode av turismen. Så derfor handler jeg alltid lokalt. Det har jeg gjort her. Det er den gode samvittigheten som gjør meg så blid.

27559165185_d786963d3e_k

Og så var det lunsj på Kafe Strandhaven, som er et vanvittig koselig sted i Lillesand sentrum. Nå leker livet, dere:

IMG_6696

Herlighet, for en is

Handling og lunsjing i en sommerhet by krever påfølgende avkjøling. Da er isen til Lillis Gelato Cafe i Lillesand sentrum den beste redning som fins

Å, du hellige jul, som Fleksnes sa, dette var himmelsk god is. Gelato betyr is laget på italiensk måte. Den ganske nye cafeen skaper isen sjøl på bakrommet. Lillis jordbær-sorbet ga Camp-Inge vann i munnen, for å si det pent. Her ser du Lilli Baardsen selv bak disken mens jeg nyter herlighet på pinne.

IMG_6731

Les om flere opplevelser i Sommerbyen Lillesand – på Sørlandet reiseblogg

Primus-raffinert biff og poteter i boblebad

Og apropos herlighet, så vendte Camp-Inge tilbake til campen for å mekke seg litt saltmat til sein middag.

Mat er veldig viktig for Camp-Inge, på campingtur også. Det har du kanskje skjønt. Jeg gir ikke avkall på lekkerbiskenene, selv om jeg lever under litt mer primitive forhold i ferien.

IMG_6858

Her hadde jeg kuttet opp lokale nypoteter i små biter. Jeg fyrte opp primusen og lot rotvekstene putre lystig i flytende margarin. Jeg skjemte bort de råstekte potetene med både salt og sukker, for å foredle dem til flott farge og smak som også barna sikler etter. Og så fikk de et dryss av lokale urter – gressløk og persille – som jeg blandet inn rett før de gylne vekstene ble tatt ut av campingpanna.

Jeg kuttet også stenger av rabarbraen jeg fikk av de snille, kortreiste blondinene. Rabarbraen ble stekt i det deilige søtsalte fettet etter potetene.

Og her ser du den smørmøre mørbraden ligge og godgjøre seg på den mobile gasskomfyren min, altså primusen:

IMG_6866

Og så var saken biff. Slik så kveldens rett ut før Camp-Inge langet innpå hele stasen. Det var et liflig syn så lenge det varte, ikke sant?

IMG_6879

Sjekk ut mer om Tingsaker Camping. Men reservere plass på forhånd, det kan du ikke gjøre i juli

Bildene i denne bloggen er tatt av Elisabeth Høibo og Inge T. Dalen

IMG_6946

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Inge Dalen

Jeg bor i skogen i Randesund i Kristiansand med kone, to barn og en katt. Jeg er utdannet journalist med lang fortid i Fædrelandsvennen. Nå er jeg kommunikasjonsrådgiver og innholdsleverandør for USUS, Visit Sørlandet og Tangen videregående skole, pluss spaltist i Kristiansand Avis. Så jeg er ganske glad i å skrive. I sommer skal jeg blant annet reise rundt på Sørlandet under dekknavnet Camp-Inge. Jeg skal selvsagt bo i telt.

8 kommentarerLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.