Sørlandet Blogg
Share

Se, hvilken morgenstund  på Neset Camping! Dette er noe nær toppen av lykke i campinglivet, dere.

Noe av det beste jeg vet med campinglivet, er det dere ser på bildet over. Her sitter jeg makelig utenfor teltet mitt på vakre Neset camping på Byglandsfjord.

Les her hvorfor Camp-Inge skal turnere på Sørlandet i sommer

Det er en vakker sommermorgen i Setesdal. Primusen er tent. Bacon av beste lokale kvalitet putrekoser seg i margarin-boblebadet sitt. Og Camp-Inge sitter og brummer fornøyd i den røde pelsen sin.

For nå leker livet! Dette må du ikke gå glipp av, altså. Byglandsfjorden glitrer av sol, og stresset glimrer med sitt fravær.

Slow food er kremen av campingmat

Og primus-raffinert bacon og egg er den ultimate camping-frokosten. Det er ikke bare slafsende godt, men slow-food av ypperste klasse. Det skal ta tid. Den deilige roen og grøssgode campingkosen skal riktig sildre inn i kroppen på deg.

Hvis ungene maser fælt på mat, så be dem slenge i seg ei brødskive for å gjenopprette roen. Godsakene kommer, om ikke så brått. Det er camperens vis.

Er det ikke utrolig flott i Setesdal?

Som du ser, fikk jeg en skikkelig kremplass helt nede ved Byglandsfjorden på Neset Camping. Det er rift om disse plassene, så det lønner seg å være tidlig ute:

IMG_5964

Ordet naturskjønt ble vel egentlig oppbrukt av reiselivsnæringen allerede på 1960-tallet. Men Neset Camping må da være noe nær selve definisjonen av ordet. Se bare her:

27361483055_4e2358f806_k

Og her:

CI NESET NATURSKJØNT

Til overmål stilte den staute camping-høvdingen sjøl, Olav Neset, opp i vakker setesdalsbunad – for å ønske Camp-Inge velkommen til gards. Her ser du de to «nevast», som det heter i Setedal. Camp-Inge i campingbunad, altså grilldress:

27261324432_449f96fe73_k

Gode hjelpere er aldri langt unna

Jeg innrømmer litt nybegynnervansker på Neset Camping. Jeg har kjøpt nytt femmannstelt, og jeg kavde fælt med å få det opp alene der nede på bredden. Men så fikk jeg testet – og bekreftet – påstanden om at på camping er de gode hjelperne aldri langt unna.

Bobil-camper Harry Gundersen hadde observert tendensene mine til hjelpeløshet, så han kom slentrende og tilbød sin hjelp. Jeg takket og bukket. og avbildet den gode hjelper og hans flotte kone Åshild Braadland etter endt dyst og reist telt:

CI NESET GODE HJELPERE 2

Camping-pakking i plastkasser

Det gir en happy camper en god følelse når ferieboligen hans står klar til innflytting. Og her ser du hva jeg pakker til en komfortabel campingtur i telt:

CI NESET BAGASJEN

Jeg må komme nærmere inn på pakketips i en egen blogg. Men legg spesielt merke til at jeg pakker eget tøy og ting i plastkasser. Én kasse per person eliminerer svære og uoversiktlige bager, begrenser effektivt hvor mye du drasser med deg, er lett å stable i bilen …

Camp-Inge gir deg gode pakketips og andre campingtips også på Facebook-siden Camping på Sørlandet

Byglandsfjord kjent for varmerekorder

Lurer du på om camping i telt, hytte, vogn eller bobil egner seg for familietur? Lur ikke mer! Camping er noe av det mest barnevennlige som fins. Camping både vekker og skaper minner for voksne og barn.

Og Neset Camping er jo en levende minnebok i så måte. Der finner du 1600 meter strandlinje med sandbunn og langgrunn. Badetemperaturen kan komme opp i 20 grader ved Neset. Byglandsfjord er faktisk kjent for at bygda ofte er den varmeste plassen i hele Norge om sommeren.

Camp-Inge prøvevasset ei barnestrand på Neset. Det litt forpinte uttrykket skyldes at han plumpa uti for tidlig, mens det ennå kom smeltevann fra snøen i fjellet. Smeltevann blir veldig kaldt for tesene, som vi på Sørlandet gjerne kaller tærne våre:

26674694163_8704dfbfb4_k

Neset Camping er barnas beste venn

Og så er det en svær hoppepute på Neset Camping. Den bare lyser av samlingspunkt og en plass der du blir kjent med andre i en fei. Jeg, med mitt barnlige sinn, måtte jo teste hoppeputa også. Sjekk den elegante stilen, og den flotte utsikten:

27086695090_d9f449f5d1_k (1)

Og så barnas eget bad- og stellerom, da! Det er rett og slett et eventyr i seg selv på Neset. Her er det ikke vanskelig å få barna gjennom kveldsstellet uten gråt og tenners gnissel, men heller med et godt glis. Det er så jeg ønsker jeg var atskillig mange år yngre, så jeg kunne brukt dette lille eventyrlandet:

26751392844_497cd0ab60_k

På Neset er det også vanntrampoline, vannsklie og stor lekeplass. Du kan leie kano, kajakk, robåt og motorbåt. Du kan løpe – eventuelt gå – på flotte turstier i området. Ta en tur opp til den berømte Tjuvhola. Spør på campingen.

Det vrimler av fisk i Byglandsfjorden. Og likeså bugner det av elg i skogene omkring. Neset arrangerer nemlig elgsafari i sommerhalvåret – og garanterer at du ser elg!

Apropos dyreliv: Barna kommer til å hvine av fryd over alle de skjønne kaninungene og de voksne kaninene som løper rundt på Neset Camping. Se på denne tenksomme søtnosen, for eksempel:

IMG_5884

I tillegg tripper det dverghøner rundt telt og vogner. Og Neset får også endene til å møtes:

CI NESET ENDENE MØTES

På neste bilde ser du to troll på en gang. Camp-Inge hilser på en solid venn for barn og voksne. I vannkanten troner et svært steintroll som overvåker at alle har det godt på Neset Camping:

27325370516_f1756aaf3f_k (1)

Mer kortreist blir det ikke

Apropos godt: Jeg er nødt til å vise dere den siklegode forretten jeg mekket på Neset camping. I Evje sentrum fikk jeg fatt i fire flotte bleker, en slags dverglaks som faktisk bare finnes i Byglandsfjorden. Så her snakker vi om skikkelig kortreist mat, altså, med tanke på at jeg har ferieboligen min en meter fra Byglandsfjorden.

Her ser du fiskene ligge bleke men fattet rett i vannkanten. Med et siste lengselsfullt blikk mot hjemstedet sitt, før jeg pakker dem i folie og steder dem til hvile på grillen.

CI NESET BLEKA

Og så tennes grillen oppunder Setesdals heier og fjell:

CI NESET GRILL TENT

Her ser du skapelsesprosessen for hovedretten, med potet i folie rett på det hvitheite kullet. Aluminiumsfolie er umistelig på camping. Legg merke til den elegante lille grillen. Du kan grille på to sider, og du kan slå sammen grillen etter bruk og bære den med deg i et håndtak. Campinggrill de luxe.

CI NESET GRILLMAT

Voila – her ser du kveldens hovedrett – skumringsmørbrad a la Neset, med bakt potet og mais. Tviler du ennå på at du kan spise godt på campingtur? Da kan du sikle litt på dette:

CI NESET FERDIG GRILLMAT 2

Kort vei til masse action-aktiviteter

Neset Camping er en ypperlig base for utflukter til selveste opplevelsesbygda Evje, Sørlandets svar på Voss.

Det er masse å finne på:

  • Aktivitetssenteret TrollAktiv på Evje tilbyr både rafting, standup-paddling, paintball, sykling, kajakk, kano og masse mer
  • I Klatreskogen på Evje kan du klatre høyt oppe i trærne og sveve over vannet med zip-line
  • Gokartbanen på Evje kan store og små frese fra seg i de gøye bilene.
  • Og så kan du entre den steingale aktivitetsparken for hele familien,Mineralparken på Evje. Inne i fjellet glitrer verdens vakreste steiner i en spektakulær samling

Velkommen til Neset camping

Jeg avslutter dette blogginnlegget med å vise deg det reneste postkortmotivet av høvding Olav Neset. Fordi jeg synes det ble veldig stilig. Er du nå i tvil om at denne staute setesdølen ønsker deg hjertelig velkommen til Neset Camping i sommer? Selvsagt er du ikke det!

Her finner du nettsida til Neset Camping – bestill før det blir fullt!

Bildene til bloggen Camp-Inge på Sørlandet er tatt av Elisabeth Høibo, Adam Read og Inge T. Dalen

IMG_6176

27288035521_cbda3f47d4_k (1)

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Inge Dalen

Jeg bor i skogen i Randesund i Kristiansand med kone, to barn og en katt. Jeg er utdannet journalist med lang fortid i Fædrelandsvennen. Nå er jeg kommunikasjonsrådgiver og innholdsleverandør for USUS, Visit Sørlandet og Tangen videregående skole, pluss spaltist i Kristiansand Avis. Så jeg er ganske glad i å skrive. I sommer skal jeg blant annet reise rundt på Sørlandet under dekknavnet Camp-Inge. Jeg skal selvsagt bo i telt.

6 kommentarerLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.