Sørlandet Blogg
Share

Det kan være en utfordring å få med seg tenåringen på familieferie til Sørlandet. Her får du mange tips til å gjøre ferien hyggelig for alle.

Palmesus og Sabeltann-show

Dra til Sørlandet den helgen det er Palmesus, Skandinavias største strandparty. Det er mye liv, og ungdommen vil garantert synes det er kult i Kristiansand denne helga. Har du små barn, kombinerer du det med å gå på Sabeltann-showet som starter dagen etter at Palmesus er over.

Rafting med TrollAktiv på Evje er garantert moro for en tenåring som liker action. Foto: TrollAktiv

Rafting med TrollAktiv på Evje er garantert moro for en tenåring som liker action. Foto: TrollAktiv

Full action på Evje

Evje er et mekka for ungdom, spekket med adrenalinfylte opplevelser som rafting, gokart, SUP, klatreskog, elevkajakk, sykkelpark, klatring, med mer. TrollAktiv tilbyr det meste, og ligger en times kjøretur fra Kristiansand. Det er også mulig å rafte med Adventure Norway i Marnardal.

Slapp av i Mineralparken

I Mineralparken på Evje er det ei strand med ferskvann og solsenger. Det er gratis wifi, slik at den håpefulle kan sole seg og kommunisere med vennene sine samtidig. Parken har en spektakulær mineralsamling fra hele verden.

Badeland er moro for store og små. I Aquarama er det egen klatrevegg. Foto: Anders Martinsen©Aquarama Bad

I badelandet Aquarama er det egen klatrevegg. Foto: Anders Martinsen©Aquarama Bad

Boltre deg i et badeland

På Sørlandet er det flere badeland med stupetårn og sklier som også tenåringene vil like. Badeland i Dyreparken, Sørlandsbadet i Lyngdal og Aquarama i Kristiansand. Kjører du over fjellet ned Setesdal, er badelandet på Hovden et perfekt sted å stoppe.

… eller på Bystranda

Legg en tur innom Bystranda i Kristiansand. Her er det mange andre ungdommer, skaterampe og volleyballnett. Det finnes også en skatepark i Nybyen og Vision skatehall i bydelen Lund i Kristiansand.

Vitensenteret i Arendal har ekspirimenter og utfordringer til hele familien. Foto: Haakon Sundbø

Vitensenteret i Arendal har eksperimenter og utfordringer til hele familien. Foto: Haakon Sundbø

Test hjernen din på Vitensenteret i Arendal

Vitensenteret i Arendal har flere hjerneaktiviteter tenåringen kan bryne seg på. Denne sommeren er det en utstilling med retro-spill fra 70-, 80-, og 90-tallet. Det kan jo være kjempegøy å se hva mamma og pappa spilte da de var små.

Spis burger og gå på konsert i Ravnedalen

I den vakre naturparken i Kristiansand serverer Café Generalen det vi mener er Sørlandets beste hamburgere. Løp opp til toppen av fjellet og få knall utsikt over byen. Hele sommeren er det flotte konserter i Ravnedalen. Perfekt å ta med ungdommen på en konsertopplevelse de sent vil glemme.

Besøk Kristiansands nye klatrepark Høyt&Lavt. Foto: Inger Hutchinson©Visit Sørlandet

Besøk Kristiansands nye klatrepark Høyt&Lavt. Foto: Inger Hutchinson©Visit Sørlandet

Bruk kroppen din hos Høyt&Lavt i Kristiansand

I klatreparken Høyt&Lavt kan hele familien klatre sammen i tretoppene. Besøk Kristiansands nye utfordring, med åtte løyper og 122 apparater i trærne og flere kule zip-lines.

Sommerleir på Sørlandet

Her kan du velge og vrake i sommerens leirer på Sørlandet i 2016.

Sove ut

La ungdommen sove ut. Husker du ikke selv hvor deilig det var å ligge i senga litt lengre enn vanlig? Det er jo ferie.

På en Sørlandferie kan nye forbindelser skapes. Foto: Peder Austrud©Visit Sørlandet

På en sørlandsferie kan nye forbindelser oppstå. Foto: Peder Austrud©Visit Sørlandet

Forelskelser kan oppstå

Kronprins Haakon falt pladask for kristiansandspiga Mette-Marit. Han er nok ikke den eneste som har forelsket seg i ei sørlandsjente. Forelskelser kan oppstå. La det skje – det er ferie.

Med disse tipsene håper jeg du har alt du trenger for å få tenåringen med deg på ferie til Sørlandet. Velkommen!

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Elisabeth Høibo

Elisabeth Høibo er fra kristiansand og liker å ta bilder og å reise. I forrige årtusen (1996) pakket jeg sekken og dro jorden rundt som backpacker. Jeg så en bit av verden, men det finnes ikke noe finere sted enn Sørlandet. Jeg har bodd ett år i Bergen og åtte år i Oslo. Begynte å jobbe i reiselivet i 1998, og har jobbet i flyselskap, reisebyrå og restaurant. Jeg er gift, har tre barn og bor i Kristiansand og elsker Sørlandet. Jeg blogger om det jeg opplever og liker aller best. Bli med på en herlig Sørlandsreise!

1 kommentarLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *