Sørlandet Blogg
Share

Visit Sørlandet har en Facebook-side som heter «Camping på Sørlandet». Ordspillet var så nærliggende at vi bare måtte sette i gang «Camp-Inge på Sørlandet».

Neida, sannheten er ikke fullt så enkel. Jeg, Inge T. Dalen, er faktisk en pasjonert camper med rundt 15 års erfaring på fagfeltet. Og jeg sverger til telt på tur.

Det er selvsagt deilig å nyte campinglivet i vogn eller bobil. Men for meg er det teltet som gir den ekte campingstemningen, og følelsen av å gjøre noe helt annerledes enn hjemme.

26753162183_345418f429_k

Teltlivet både vekker og skaper de gode sommerminnene, for både barn og voksne. Og så er det en velsignet billig ferieform som selv eiere av slunkne lommebøker kan ha glede av.

Jeg er forresten slett ikke alene om å mene at telt er tøft og trendy. Camping er in, og særlig teltbruken boomer. Bare les denne artikkelen: «Stadig flere nordmenn camper»

Derfor er det helt naturlig å sende meg ut på ekspedisjon. Og det er jo drømmejobben jeg har fått. I løpet av sommeren får jeg lov til å oppleve masse av de 12 favoritt-campingplassene våre på Sørlandet.

I dette utmerkede blogginnlegget jeg har skrevet om teltcampingens velsignelser tidligere, finner du oversikten over alle de 12 plassene

Hvorfor skal du så følge eskapadene mineVisit Sørlandet reiseblogg og på Facebook-siden «Camping på Sørlandet»?

Målet mitt er å dele med deg den store gleden jeg har av campinglivet. Slik at du også får lyst til å dra på tur til ferieparadisene mine.

27263470162_3a434bc2f3_k

Lyst til å oppleve det frie livet, de flotte campingplassene, den spesielle stemningen, de hyggelige menneskene, de gode middagene, de grøsskoselige kveldsstundene rundt campingbordet, de deilige morgenene utenfor teltet med egg og bacon fresende på primusen …

På det store bildet øverst ser du meg en slik morgen, på Neset camping på Byglandsfjord. Her snakker vi altså skikkelig slow-food, avslapping og kvalitetstid, dere.

Slike tips skal jeg komme med til deg; slik koser du deg på tur. Ingen grunn til å la gourmetkokken bli igjen hjemme når du har teltet som feriebolig. Da kan du for eksempel lage primusraffinert mørbrad med råstekte urtepoteter og sukkerstekt rabarbra, som på bildet her:

IMG_6879

Jeg skal øse av mine uuttømmelige campingkunnskaper for å fortelle deg hvordan du sover godt i telt, hvordan du pakker til en slik tur (i plastkasser, følg med, følg med), velger riktig telt, koser deg med oppvasken, blir kjent med naboen, hvordan du holder deg ren … Og så bortetter.

Nevnte jeg forresten matlaging på telttur? Jeg gjorde visst det. Men jeg er veldig opptatt av å nyte den lekre lokalmaten på Sørlandet. Dette, for eksempel, får du vann i munnen av, du også:

27183815932_b2b8db6072_k

Jeg vil også dele med deg noe av det du kan oppleve med campingplassen som base. Som for eksempel den fabelaktige sorbet-isen på Lillis Gelato Café i superidylliske Lillesand. Svært kort vei fra Tingsaker Familiecamping, der jeg koste meg veldig og hadde en gå på vannet-opplevelse. Rapport kommer.

Og jeg vil ikke minst fortelle om mennesker jeg møter på min vei gjennom Camping-Sørlandet. Som de gode hjelperne som iler til når teltslagingen trøbler seg.

Og som den staute historiefortelleren Olav Neset, sjefen sjøl på Neset camping. På bildet her nevast Camp-Inge og Neset-Olav. Rapport kommer derfra også.

27261324432_449f96fe73_k

Du kan følge meg på bilder og filmsnutter fra campingplassene rundt forbi, både på Facebook og blogg. Råd, tips, stemningsrapporter …

Da blir du med meg på ferden, da? Og så dukker du nok snart opp som den nye naboen min, i telt, campingvogn eller bobil. For camping er en opplevelse du ikke må snyte barna dine og deg selv for i livet.

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Inge Dalen

Jeg bor i skogen i Randesund i Kristiansand med kone, to barn og en katt. Jeg er utdannet journalist med lang fortid i Fædrelandsvennen. Nå er jeg kommunikasjonsrådgiver og innholdsleverandør for USUS, Visit Sørlandet og Tangen videregående skole, pluss spaltist i Kristiansand Avis. Så jeg er ganske glad i å skrive. I sommer skal jeg blant annet reise rundt på Sørlandet under dekknavnet Camp-Inge. Jeg skal selvsagt bo i telt.

15 kommentarerLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.