Sørlandet Blogg
Turist i egen by Kristiansand.
Share

Søndag 5. juni 2016 kan du være «turist i egen» by!

Søndag 5. juni 2016 inviterer vi deg som innbygger i Kristiansand til å oppleve museum, attraksjoner og aktiviterer i vår flotte by – en hel dag med gratis inngang.

Vi fortsetter Turist i Egen By konseptet – se blogg for Kristiansand for oppdatert info.

Det du trenger å gjøre er å registrere deg på forhånd her – og du viser da frem billetten når du kommer på aktiviteten, museet eller attraksjonen som er med på arrangementet «Turist i egen by».

Enkelt, ikke sant?

OVERSIKT OVER AKTIVITETENE OG ATTRAKSJONENE SOM INNGÅR SOM DEL AV «TURIST I EGEN BY» – med gratis inngang (!) er: 

 • Kristiansand Museum (kl 11 – kl 17) Friluftsmuseum med 40 forskjellige hus fra 1500-tallet til seint 1800-tall og gamle gårdstun fra Setesdal og Eiken. Besøk utstillingene eller vandre i de vakre omgivelsene og nyt roen. Kafeen og lekeplassen med gamle leker er åpen. Sauene har kommet! Friluftsgudstjeneste kl. 11-13. Alle er velkommen, ta med egen stol.
 • Odderøya Museumshavn (kl 11 – kl 17) Museumshavna, som ligger i Nodeviga, er et levende museum med fokus på maritime aktiviteter og utstillinger for store og små. Lån en robåt, spikk en barkebåt eller lær knuter og knop. Kom og se den flytende utstillingen med klassiske plastbåter og den nye Skibsplast-utstillingen. Kafé og butikk.
 • Kristiansand Kanonmuseum (kl 11 – kl 17) Besøk Kristiansands virkelige unikum! Kanonen på Møvik er den nest største landkanonen som noen gang er montert og den eneste i sitt slag som er bevart i verden. Fire slike kanoner ble montert på fortet for å sperre Skagerrak under andre verdenskrig. Det er flere bunkere, stillinger og andre bygg igjen på fortet. Kanonen kjøres ved spesielle anledninger. Søndag 05.06 kjøres den kl. 12 og 15.
 • Gimle Gård (kl 11- kl 17) På Gimle er spor etter alle generasjoner som har bodd og arbeidet i huset fra 1797 til 1982 bevart. Bli med på omvisning og hent inspirasjon fra de historiske interiørene og hør fortellinger om livet på Gimle. Omvisninger hver halvtime fra 11:30 – 16:30. Pianokonsert i malerislaen v/Marie Strandli Pedersen kl. 13 og 14.
 • FLY-N-HI Segway-tours – Inviterer til gratis guidet tur på Segway rundt om i Kristiansand. Turene starter kl. 10.00, 12.00, 14 .00 og 16.00. Turene kjører med maks 12 stk per tur så her er det førstemann til mølla. Oppmøte mellom Kilden og Siloen på Silokaia.
 • Stiftelsen Arkivet (kl 13 – kl 15) I to år levde han et livsfarlig dobbeltliv. Offentlig var han NS-leder. I det skjulte var han motstandsmann og hemmelig agent under kodenavnet «Tom». Historien om Gunvald Tomstad er en av dem du får høre når du besøker den nye utstillingen «Brennpunkt Arkivet». Guidet omvisning kl 1315
 • SKMU Sørlandets kunstmuseum (kl 12 – kl 16) Kunstmuseet viser spennende og varierte utstillinger av norsk og internasjonal kunst. I tillegg viser de verk fra egen samling av kunsthåndverk og billedkunst. På museet har de og Barnas kunstmuseum, dette er en egen avdeling for barn der man kan krype inn i installasjoner og utforske former. figurer, luker og rom. Her kan barna virkelig få boltre seg. På denne søndagen har de gratis verksted fra kl 12-16. Der kan det lages skjellbilder med farget sand, papp, lim og skjell.
 • Agder Naturmuseum og Botaniske hage (kl 12- kl 16) Agder naturmuseum og botaniske hage ligger på Gimle Gård. Her er det mye å se på både ute og inne. Inne på naturmuseet er det utstoppete dyr i naturlige miljøer, flotte mineraler fra både distriktet og resten av verden, og en av Norges største samlinger av kaktus. Små tablåer med så forskjellige temaer som brunbjørnen Läfto, mammut, egg, nattaktive dyr og et møte med vår store husedderkopp Edda. Ute i botanisk hage er det mer enn 2000 ulike planter, en lekeplass med lekeapparater og en lekeplass med musikkinstrumenter. I år er det et skulpturprosjekt i parkdelen av botanisk hage: Gimle Park & Skulptur. Det er mange sitteplasser rundt i botanisk hage og kaffe, sveler, is og brus kan kjøpes i naturmuseets kafe.
 • Guide Sør – Oppmøte i Guide Sør lokale, Markensgate 3a før turstart.
  • Guidet city walk på engelsk (1,5 timer) – 09.30 / 12.30 / 14.30
  • Guidet city walk på norsk (1,5 timer) – 10.00 / 13.00 / 15.00
  • Guidet tur på Odderøya på engelsk (ca. 1,5 timer) – 11.00 / 14.00
  • VOX360 city tour on your own – fra 09.00 – 16.00 (100 radioer som kan hentes utover dagen)
  • Segway turer (1 time) – 10.00 / 12.00 /14.00 /16.00
 • MS Maarten Bli kjent med skjærgården utenfor Kristiansand, få frisk sjøluft, og kjenn bølgene skvulpe. Varighet 1,5 timer. Det er dessverre begrenset kapasitet (max 100 personer) førstemann til mølla gjelder! M/S Maarten kjører gratisturer kl. 11.00 og 13.00. Avgang fra kai 6 nedenfor Tollboden. Det vil bli delt ut billetter til avgangen kl. 13 ved stor pågang på brygga kl. 11. 
 • City Train Hopp om bord i toget og se Kristiansand sentrum på en morsom og spennende måte. En rundtur tar ca 25-30 minutter. Bli med på en hyggelig opplevelse med flere stopp underveis. City Train kjører fra kl 12-15 med avgang/ankomst på Nedre torv (v/gamle posthuset)

 

Alle stedene har gratis inngang/aktivitetdeltakelse ved fremvisning av Turist i egen by papir- eller mobilbillett.

Listen over tilbud som inngår utvides stadig, så her er det bare å følge med 🙂

Hva gjør du?

 1. Registrer deg og du vil få gratisbilletten på mail. Da har du muligheten til å være Turist i egen by! Billetten kan du enten ha med i printversjon, eller du kan fremvise den via mobiltelefonen. Du kan bestille 1 stykk familiebillett, det vil gi gratis inngang for hele familien (skriv antall familiemedlemmer). Hvis dere skal gå forskjellige steder må man bestille flere billetter.
 2. Billetten kan du enten ha med i printversjon, eller du kan benytte app´n til Eventbrite for å fremvise den via denne.
 3. Om du trenger hjelp til registrere deg, så kan du også henvende deg personlig i turistinformasjonen i Rådhuskvartalet, så vil de hjelpe deg med registreringen og printing av billett.

Del opplevelsene med oss!
Vi vil gjerne ha deg som vår turistambassadør og spre de gode opplevelsene. Bruk #turistiegenbykrs og #VisitKristiansand. Følg Visit Kristiansand på Facebook for mer info.

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Inger Hutchinson

Inger Lund Hutchinson, fra Hemsedal og bor i Kristiansand. Gift med Fredrik og har to søte gutter. Jeg elsker alt som har med aktiviteter å gjøre. Jeg er en skijente som har lært seg å elske sommeren og alt den har å tilby. Jeg syns det er utrolig spennede å reise til nye steder i landsdelen og oppdage gøye ting og fine folk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.