Sørlandet Blogg
Bading på sommerleir på Barnas Øy, Bragdøya
Share
Dette innlegget er fra sommeren 2016. Her kan du finne en oversikt over sommerleirene og sommerskolene på Sørlandet for sommeren 2018.

 

Få familie- og feriekabalen til å gå opp i sommerferien. Send barna på sommerleir eller dagcamp så kan de kose seg med morsomme aktiviteter og andre barn mens du må jobbe. Her er noen av sommerens sommerleirer på Sørlandet i 2016.

Barnas Øy – uke 25, 26, 27

På sommerleir på Barnas Øy. Gutter som padler i liten båt på Bragdøya utenfor Kristiansand

Lær å ro på sommerleir på Barnas Øy, Bragdøya utenfor Kristiansand. Foto: Adam Read, Visit Sørlandet

På Barnas Øy kan du velge mellom 2, 5 eller 7 dager med masse moro på Bragdøya utenfor Kristiansand. Barnas Øy er en dagcamp med tean i tanga og skikkelig mange kule aktiviteter. Her kan du lære å ro, seile, dykke, padle og teste wakeboard. Det blir bading, krabbefisking og fisking. Slipp ungene av på brygga i Auglandsbukta om morgenen og hent dem på slutten av dagen. 

Høres det interessant ut – book plass på Barnas Øy

Vitenklubb på Vitensenteret Arendal uke 26, 27 og 32

Eksperimenter er en av aktivitetene på Vitensetneret Sørlandets sommerleir Vitenklubb

Sommeren 2016 blir det Vitenklubb på Vitensenteret Sørlandet i Arendal. Foto: Haakon Sundbø

4 dagers sommerleir (dagcamp – mandag til torsdag) på Vitensenteret Sørlandet i Arendal. Passer for barn som skal opp i 5. klasse til 8. klasse. Her blir det båtturer med undersøkelser i havet og fjæra, animasjonsverksted, plastfusing, kjemiaktiviteter, konstruksjonsaktiviteter med strawbees, 3D-printing og mye mer.

Meld deg på Vitenklubb på Vitensenteret Sørlandet

Aquarama sommerleir – juni og august

Barn på sommerleir i klatreveggen på Aquarama Bad

Full rulle på aktivitetsleir i Aquarama. Foto: Aquarama

Send barna på fire dagers sommerleir (dagcamp) i Aquarama, enten i juni eller i august. Her blir det massevis av morsomme aktiviteter. Bading hver dag i Aquarama Bad og ellers ballspill, turer og dans.

Les mer og meld deg på Aquaramas sommerleir i juni 2016 eller Aquaramas sommerleir i august 2016

Sommercamp på Sørlandsbadet i Lyngdal – 27. og 28.06

Barn som bader i Sørlandsbadet

På sommercamp med Sørlandsbadet og Vitensenteret blir det masse tid til bading. Foto: Sørlandsbadet

Sommercampen er et samarbeid mellom Vitensenteret Sørlandet og Sørlandsbadet. Dette er en dagcamp som passer for barn mellom 9-12 år (dvs. fra de som skal opp i 5. klasse til de som skal opp i 8. klasse.) Leiren er et en-dagstilbud, men det er fullt mulig å melde seg på begge dager. Det blir lagt opp til litt ulike aktiviteter begge dagene, men selvsagt blir det tid til både bading og vitensenteraktiviteter.

Påmelding til sommercamp på Sørlandsbadet

Camp Nova hos Adventure Norway i Marnardal – 27.06-01.07

Rafting på Mandalselva

Rafting er en av aktivitetene på Camp Nova i Marnardal. Foto: Johan Wildhagen, Visit Norway

Camp Nova er en 5-dagers aktivitetsleir med overnatting på Hesså i Marnardal. Dette er et tilbud til barn mellom 10-14 år. På leiren blir det massevis av aktiviteter, blant annet rafting, padling, rappellering og zipline. Det blir også fisketurer og turer i skogen. En av dagene blir det besøk til Høgetveit Gård og mulighet for kos med dyrene og ridning.

Les mer om Camp Nova 2016 hos Adventure Norway

Sommerseilskole i Kristiansand – 27.6-1.7  

Christiansand Seilforening arrangerer sommerseilskole for barn mellom 10 og 14 år, primært for å skape interesse for seiling og for å gjøre barn trygge i en seiljolle og i nærheten av vann. Ypperlig for deg som holder på med seiling allerede eller for deg som har tenkt å begynne med seiling. CSF Sommerseilskole vil foregå på seilforeningens anlegg på Kjeltringholmen, en øy på byfjorden i Kristiansand.

Bli med på sommerseilskole i Kristiansand

Oui-Camp i Lillesand og Arendal – uke 25-33

Barn som danser rundt leirbålet på sommerleir

Oui-camp arrangeres i Lillesand, Arendal og Kragerø. Foto: Oui-camp

Sommerleir med overnatting (mandag til lørdag) for barn og ungdom mellom 9-15 år. Leiren byr på alle salgs former for sommeraktiviteter som fotball, volleyball, fiske i sjøen og ferskvann, turer i skjærgården, overnatting i lavo eller gapa-huk,  natursti med sanseopplevelser, rappellering og klatring i fjell med sikring. Oui-camp arrangeres i Lillesand, Arendal og Kragerø  og tilbyr også transport fra Lillehammer og sørover.

Finn ut mer og meld deg på Oui-camp 2016

Forskerfabrikken sommeskole

Forskerfabrikkens sommerskole arrangeres mange steder i landet. Dette er et tilbud til barn som skal opp i 5., 6. eller 7. klasse. På Forskerfabrikken blir barna flinkere til matte, kjemi, astronomi, biologi og fysikk og lærer dette gjennom eksperimenter og masse moro. Dette er et populært tilbud og flere av kursene er fulle allerede.

Påmelding og oversikt over Forskerfabrikkens sommerskole i Aust-Agder

Påmelding og oversikt over Forskerfabrikkens sommerskole i Vest-Agder

SørNorsk filmcamp – 30.06 – 04.07

Fem spennende, lærerike og ikke minst sosiale dager på Hove i Arendal, for ungdom mellom 15 og 19 år. Her kan man bli kjent med andre unge filmskapere, og få muligheten til å lage egen film med veiledning fra profesjonelle filmarbeidere fra Sør-Norge.

Les mer og SørNorsk filmcamp 2016

Idrettsleiren på Hove 26.-30.06

Idrettsleiren har lang tradisjon som sommerleir og arrangeres hvert år på Hove leir- og friluftssenter på Tromøya utenfor Arendal. Leiren er en aktiv leir for barn og ungdom fra 11-17 år. Hver dag har du tre timer med hovedaktiviteten din og 3 timer med andre aktiviteter, i tillegg til bading, grilling, lek og sosialt samvær om kveldene. Du kan velge mellom mange ulike idretter, blant annet kiting/windsurfing, dans, sandvolleyball, fotball, skyting, ridning, klatring og rugby. Fullstendig liste over idretter som tilbys ved Idrettsleiren 2016. Idrettsleiren har også tilbud til handicappede. 

Meld deg på Idrettsleiren 2016

Stine Sofies sommercamp – 27.06 – 30.06 

Sommerleir (dagcamp) i Grimstad fra mandag til torsdag med flere ulike kurs. Her kan du blant annet prøve deg på Mesternes Mester, inspirert av Tor Hushovds deltakelse i det populære TV-programmet. Det blir også bakekurs og kokkekurs i tillegg til aktivitetscamper med mange forskjellige sommeraktiviteter. De ulike kursene er tilpasset forskjellige aldersgrupper, men campen har et tilbud til barn født mellom 2000 og 2009.

Meld deg på Stine Sofies sommercamp i Grimstad

Basecamp Fjell med DNTSør – 27.06-30.06

Aktiv fjellcamp for ungdom mellom 12-16 år. Base er Bjørnevasshytta i Setesdal og du må være medlem i DNT for å bli med. Her tilbys ulike aktiviteter som klatring, kanopadling og uteovernatting. Det blir felles transport tur/retur fra Kristiansand. 

Finn ut mer om Basecamp Fjell sommeren 2016

Tine fotballskole i Søgne – 27.06-29.06.16

Fotballskole i Søgne for aldergruppen 6-12 år. Her er det kun fotball og fotballrelaterte aktiviteter som gjelder. Det blir fotballsti, fotballturnering og trening på grunnleggende fotballferdigheter.

Meld deg på Tine Fotballskole i Søgne sommeren 2016

Håndballskole Vågsbygd – 23.-25. juni

Vågsbygd Håndballklubb arrangerer håndballskole for 20. gang for klassene 2002-2008. Dette er en dagcamp der hovedfokuset er på håndball, men det blir også innslag av andre aktiviteter, lek og moro. 

Meld deg på Håndballskole i Vågsbygd 2016

Sommerkurs på Epona ryttersenter i Kristiansand – uke 26 og 31

Epona Ryttersenter holder til i Travparken like ved Dyreparken i Kristiansand og arrangerer rideleir på dagtid to uker i sommer. Leiren har et tilbud både til nybegynnere og de som har ridd litt tidligere. Her blir det to timer ridning hver dag, teori og praksis i stallen og mye sosialt.

Meld deg på sommerens rideleir på Epona Kristiansand 

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Hildegunn Teinum

Hildegunn er ei ekte sørlandsjente, født med tean i tanga på Flekkerøy. Her bor hun med mann, tre døtre og en katt. Hildegunn elsker at hun kan bruke barna som alibi for å oppleve Barnas Sørland og koser seg ellers supre konsertopplevelser og deilig lokalmat fra Sørlandet.

3 kommentarerLegg igjen en kommentar

 • Hei
  Redningsselskapet Ung skal også ha 2 uker med sommer skole i Marvika fra neste uke og 1 ukes leir på Randøyne 3. uke.

 • I tilegg til mange gode tilbud over finnes også Redningsselskapets sommerskoler i følgende byer på Agder:
  Arendal (04.-08.07.2016)
  Arendal (11.-15.07.2016)
  Fevik (01.-05.08.2016)
  Kristiansand S (04.-08.07.2016)
  Lillesand (08.-12.08.2016)
  Og sommerleir i Kristiansand S (11.-15.07.2016)

  «På Redningsselskapets sommerskole lærer barna sundt sjøvett og å mestre vannet gjennom lek, læring og martime aktiviteter på og ved sjøen. Sammen med egne intstruktører fra RS Ung får barna ro, seile, kjøre motorbåt, fiske, lære praktiske knuter, førstehjelp og mere. Kort sagt å ha det gøy i trygge maritime omgivelser slik at du som forelder kan slappe helt av. I løpet av uka blir man samtidig kjent med andre barn som liker et aktivt sjøliv og kanskje kommer mann hjem med en ny bestevenn eller to?
  Barna må ha spist frokost når de kommer, og de må ha med niste og drikke. Velkommen til en begivenhetsrik uke som barna kommer til å huske hele livet! «

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.