Sørlandet Blogg
Share

Her er seks gode grunner til å besøke Sørlandets hovedstad Kristiansand denne våren og sommeren.

Hyggelig strandpromenade

Ingen andre byer har en så hyggelig strandpromenade som Kristiansand. Går du fra Bystranda, via Fiskebrygga til Kilden teater– og konserthus, får du med deg noe av det flotteste byen har å by på.

Gamlebyen i Kristiansand har små koselige trehus. Foto: Heidi Sørvig©Visit Sørlandet

Gamlebyen i Kristiansand har små koselige trehus.
Foto: Heidi Sørvig©Visit Sørlandet

Koselig by

Byen er en koselig liten by med gamlebyens hvitmalte, lave sørlandshus og små butikker. Helt perfekt for en helg.

I Kristiansand får du rimelig overnatting. Foto: Peder Austrud©Visit Sørlandet

I Kristiansand får du rimelig overnatting. Foto: Peder Austrud©Visit Sørlandet

Rimelig overnatting

Kristiansand er langt billigere enn andre norske og europeiske storbyer. Supert for lommeboka.

Opplev Kristiansandsskjærgården med båt. Foto: Peder Austrud©Visit Sørlandet

Opplev Kristiansandsskjærgården med båt. Foto: Peder Austrud©Visit Sørlandet

Nærheten til skjærgården

Forlat aldri byen uten å ha opplevd skjærgården. Rutebåten MB Høllen kjører daglige ruter i søgneskjærgården. Om sommeren går det egen badebåt fra byen og ut til flere av øyene rundt Kristiansand.

Herlig festivalstemning i Kristiansand under Palmesus. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Herlig festivalstemning i Kristiansand under Palmesus. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Kule arrangementer

Flere kule arrangementer står på sommerens program. Palmesus, Skandinavias største strandfest, er for øvrig så populært at festivalen allerede er utsolgt. På Café Generalen i Ravnedalen opplever du konserter i vakre parkomgivelser. Ole Paus har sagt at dette er Norges flotteste «konsertlokale».

Så du denne: Konserter på Sørlandet 2017

Pust ut og nyt utsikten fra Sørlandet største hotell. Foto: Scandic Kristiansand Bystranda

Pust ut og nyt utsikten fra Sørlandet største hotell. Foto: Scandic Kristiansand Bystranda

Skjem deg selv bort

Sjekk inn på Scandic Kristiansand Bystranda, og pust ut. Beliggenhet ved sjøen og deilig spa-behandlinger står på menyen. Med tilgang på spa og treningsfasiliteter på Aquarama tilbys nesten ubegrensede muligheter for avkobling på Sørlandets største hotell.

Sulten på kulturelle opplevelser?

Se Hva som skjer i Kristiansand

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Elisabeth Høibo

Elisabeth Høibo er fra kristiansand og liker å ta bilder og å reise. I forrige årtusen (1996) pakket jeg sekken og dro jorden rundt som backpacker. Jeg så en bit av verden, men det finnes ikke noe finere sted enn Sørlandet. Jeg har bodd ett år i Bergen og åtte år i Oslo. Begynte å jobbe i reiselivet i 1998, og har jobbet i flyselskap, reisebyrå og restaurant. Jeg er gift, har tre barn og bor i Kristiansand og elsker Sørlandet. Jeg blogger om det jeg opplever og liker aller best. Bli med på en herlig Sørlandsreise!

3 kommentarerLegg igjen en kommentar

 • Fin artikkel, men jeg minner atter en gang om at Agder Havrafting AS er fullstendig utelatt, til tross for at vi målt i tilgjengelighet, antall avganger og passasjernautiske mil er 99 prosent større enn alle andre charterbåter til sammen. Det er litt eiendommelig, for å si det mildt, at man i sin markedsføring av byens badebåter kun snakker om noen kommunalt sponsede ferger. Er det innovativt og kult?

  • Hei Nils!
   Takk for tips, jeg har dessverre ikke prøvd havrafting med Agder Havrafting enda. Det ser veldig gøy ut. I bloggen skriver jeg om det jeg selv har opplevd og har vært med på. Det kommer et nytt blogginnlegg om havrafting til Ryvingen, og da er det naturlig å linke til andre havraftingselskap som feks Agder Havrafting.

   Hilsen Elisabeth

   • Så bra! Trond som kjører RIB fra Trægde Marina er kjempeflink og gir deg sikkert en super tur. Du er selvsagt også alltid velkommen hos oss. Vi kjører hver dag hele året og jobber intenst for å være det lille ekstra som kan virke innovativt og spennende for nye turister. For oss er ikke hav det viktigste , men at vi evner å vise kundene mest mulig idyll, identitet og historie på kortest mulig tid. Om vi i tillegg kan gi dem litt kollektiv mestringsfølelse og adrenalin i høy sjø, så er ofte jobben gjort 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.