Sørlandet Blogg
Share

Det skjer masse du ikke må gå glipp av i sommerbyen Kristiansand i år. Her er noen høydepunkter.

50-årsjubileum i Dyreparken

Dyreparken har begeistret publikum i 50 år, og dette må feires. I 2016 inviterer parken til et jubelår fylt med feststemning og hyggelige overraskelser. Bli med på feiringen.

Familieteater på Kristiansand museum. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Morsomt familieteater på Kristiansand museum. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Familieteater på Kristiansand museum

Kristiansand museum er det familieteater hvor skuespillere formidler historie om livet på 1800-tallet på en morsom og underholdende måte. Skuespill på følgende dager tirsdag og torsdag kl. 12 og 14: 19/7, 21/7, 26/7, 28/7, 2/8 og 4/8.

Skandinavias største strandfest Palmesus er utsolgt. Foto: Line Camilla Engstrøm©Palmesus

Palmesus Skandinavias største strandfest er utsolgt. Foto: Line Camilla Engstrøm©Palmesus

Sommerkonserter i Kristiansand

Årlig arrangeres Palmesus på Bystranda. Skandinavias største strandfest lokker til seg store internasjonale artister, og har flere år på rad har vært utsolgt. Har du ikke fått deg billetter til Palmesus, bør du få med deg en av de mange sommerkonsertene som arrangeres i den idylliske parken Ravnedalen.

Kilden teater- og konserthus Foto: Adam Read Visit Sørlandet

I Kilden teater- og konserthus er det gratis sommerkonserter fra mandag til lørdag. Foto: Adam Read Visit Sørlandet

Gratis konserter

Hver tirsdag gjennom hele sommeren er det gratis konserter på Fiskebrygga. Båtene ligger tett i tett rundt brygga som er omkranset av koselige restauranter. I Kilden teater – og konserthus kan du oppleve et mangfold av lokale artister i sommer. Fra mandag-lørdag spilles det opp til herlig sommerstemning og variert musikk fra Sørlandet. Alle konsertene er gratis. Smakfulle retter og god drikke serveres i Kafé Kast Loss.

På Åkerøya ligger Sørlandshusene som perler på ei snor. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Skjærgården, Norges vakreste kyststrekning

Det er skjærgården Sørlandet er mest kjent for. Skjærgården viser seg fra sin vakreste side om du opplever den fra sjøen. Du må derfor aldri forlate Kristiansand før du har besøkt idylliske uthavner, holmer, øyer og lune badeviker.

Lei en robåt på Bragdøya i Kristiansand.

Lei en robåt på Bragdøya i Kristiansand. Foto: Adam Read©Visit Sørlandet

Bragdøya

Midt i byfjorden ligger Bragdøya, med svaberg, strender og et flott turområde. Stranda er nesten like hvit som i Karibia. Her er det fint for ungene, som kan bade og kose seg i den lille bukta. Det er også mulig å leie seg en robåt, så barna kan lære seg å ro.  Det tar kun 20 minutter med rutebåten fra byen til Bragdøya. Båten fra Auglandsbukta i Vågsbygd tar ca 10 minutter.

Bølgen & Moi serverer sommergjester på bryggekanten . Foto: Peder Austrud©Visit Sørlandet

Bølgen & Moi serverer sommergjester på bryggekanten . Foto: Peder Austrud©Visit Sørlandet

Søgneskjærgården

Litt vest for Kristiansand finner du Søgne. Der kan du ta rutebåten MB Høllen til Ny-Hellesund. Her kan du gå i land på Monsøya, Helgøya eller Kapelløya, og ta en senere båt tilbake. Det er også mulig å sjekke inn i leilighet på Verftet i Ny-Hellesund og spise lunsj på brygga til Bølgen & Moi.

Her finner du oversikten over det som til en hver tid skjer i Kristiansand.

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Elisabeth Høibo

Elisabeth Høibo er fra kristiansand og liker å ta bilder og å reise. I forrige årtusen (1996) pakket jeg sekken og dro jorden rundt som backpacker. Jeg så en bit av verden, men det finnes ikke noe finere sted enn Sørlandet. Jeg har bodd ett år i Bergen og åtte år i Oslo. Begynte å jobbe i reiselivet i 1998, og har jobbet i flyselskap, reisebyrå og restaurant. Jeg er gift, har tre barn og bor i Kristiansand og elsker Sørlandet. Jeg blogger om det jeg opplever og liker aller best. Bli med på en herlig Sørlandsreise!

1 kommentarLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.