Sørlandet Blogg
Løpet til kanonen på Kristiansand kanonmuseum
Share

Denne våren er det stor byggeaktivitet på Kanonmuseet. Til sommeren kan du bli med på tur med den nye museumsjernbanen.

Flere av veiene på området er gravd opp og fylt opp med fyllmasse for å restaurere den gamle jernbanetraseen som fantes på området og legging av jernbanesviller og spor er i full gang. Linja, på ca. 2,5 km ble brukt til å frakte ammunisjon til anlegget under 2. verdenskrig. Lokomotivet er allerede på plass, kjøpt inn fra et gruveanlegg på Østlandet, mens det originale lokomotivet står utstilt i museet.

Planen er at du skal kunne få en guidet tur rundt på anlegget allerede fra i sommer. Eksakt dato for åpning er ikke endelig fastsatt.

Lokomotiv og ammunisjonsvogn på Kristiansand Kanonmuseum

Til sommeren kan du få deg en tur med museumsjernbanen. Foto: Vest-Agder-museet

Les mer om museumsjernbanen ved Kristiansand Kanonmuseum og se film fra arbeidet.

Verdens nest største kanon montert på land

Kristiansand Kanonmuseum er en del av Vest-Agder Museet og her finner du verdens nest største kanon montert på land. Anlegget ble laget av tyskerne under 2. verdenskrig. Det var opprinnelig planlagt 4 store kanoner på anlegget, men den siste ble aldri ferdig montert. Etter krigen ble de andre kanonene på anlegget hugget opp til skrap og det er idag kun kanon 2 som står på anlegget. Kanonen ble aldri brukt i krigshandling, men ble prøveskutt både under og etter krigen.

Kanonen på Kristiansand Kanonmuseum

Kristiansand kanonmuseum og verdens nest største kanon montert på land. Foto: Hildegunn S. Teinum, Visit Sørlandet

Flott turområde

I det siste har jeg prøvd å utforske litt nye turområder i Kristiansandsområdet. Jeg er født og oppvokst på Flekkerøy og har også bosatt meg her med mann og barn. Derfor er det naturlig at det blir endel turer på øya gjennom året, men nå har jeg satt meg som mål å bli bedre kjent med andre områder i Kristiansandsregionen.

Et av stedene jeg har blitt veldig glad i er Kroodden. Det er nært, rett på andre sida av tunnellen, og det er et område med mange ulike turmuligheter. I tillegg er det utrolig vakkert å se både soloppgang og solnedgang fra platået ved Kristiansand Kanonmuseum. Så bra at jeg pleier å time ettermiddagsturen min inn etter når solnedgangen er.

Utsikt fra Kristiansand Kanonmuseum mot Flekkerøy

Utsikt mot Flekkerøy. Foto: Hildegunn S. Teinum, Visit Sørlandet

Slik kommer du deg til Kristiansand kanonmuseum:

Følg skilting mot Vågsbygd/Flekkerøy. Rett før Flekkerøytunnellen, ta til venstre (skiltet mot Kristiansand Kanonmuseum). Stor parkeringsplass ved enden av
veien, like nedenfor museet.

Kanonmuseets åpningstider 2016:

14.02-08.05: Søn 12-16
15.05 – 18.06: Man – ons 11 – 15, tors – søn 11 – 17
19.06 – 20.08: Man – søn 11 – 18
21.08 – 13.09: Man – ons 11 – 15, tors – søn 11 – 17
18.09 – 13.11: Søn 12 – 16

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Hildegunn Teinum

Hildegunn er ei ekte sørlandsjente, født med tean i tanga på Flekkerøy. Her bor hun med mann, tre døtre og en katt. Hildegunn elsker at hun kan bruke barna som alibi for å oppleve Barnas Sørland og koser seg ellers supre konsertopplevelser og deilig lokalmat fra Sørlandet.

1 kommentarLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.