Sørlandet Blogg
Surfing Lista Farsund
Share

Høstmoro med vindsurfing, fuglekikking og vandring

Høsten i Farsund kan blant annet tilby deg vindsurfing, fuglekikking, vandring eller aktiviteter for barn på Nordberg fort. Farsund ligger vendt utover mot Skagerrak og får både vind og bølger fra Nordsjøen. Dette gir gode surfeforhold, med og uten seil.

Windsurfing på Lista

Windsurfing på Lista Foto: Adam @ Visit Sørlandet

Surfing på Lista

Farsund og Lista er omgitt av en lang kystlinje. Bare en kort kjøretur fra Farsund finner du Haviksanden, en lang strand som er perfekt for stand up-padling, en svømmetur eller solbad. På en vindfull dag er den perfekt for vindsurfing og kiting, bare man holder seg borte fra fuglefredningsområdet på Kviljoodden.

Wave jumping Lista

Wave jumping Lista Foto: Adam @ Visit Sørlandet

Litt lenger ute på Lista, utenfor Borshavn, ligger Grettstø og Pisserenna, der det er ypperlig å surfe og vindsurfe. Her har kommunen brukt penger på å tilrettelegge for best mulig surfeforhold, og hit kommer det surfere fra Rogaland og kristiansandsregionen hele året.

Lista fuglestasjon

Ved Lista fuglestasjon, som ligger på området til Lista fyr, drives det standardisert ringmerking av fugl og registrering av fugletrekkene fra og til Norge. Ved stasjonen har de registrert flest antall arter i løpet av et år i Norge. Det finnes flere steder på Lista hvor du kan se på fugler som trekker sør på vinterstid og nordover på vår og sommerstid.

Fuglekikking på Lista Farsund

Fuglekikking på Lista Farsund, Foto: Adam @ Visit Sørlandet

Nordberg Fort

Nordberg fort, som er en del av Vest-Agder-museet,er et gammelt kystfort fra andre verdenskrig.

Nordberg Fort

Nordberg Fort, Foto: Hanne Feyling

Fisking

Hummer er eksklusiv og ettertraktet på Sørlandet. 1. oktober starter hummerfisket, og de lokale fiskerne tar fri for å fiske etter havets kardinal. Lister-regionen arrangerer Hummerfestivalen Lister hvert år.

Fishing at Farsund Resort

Fishing at Farsund Resort, Foto: Morten @ Visit Sørlandet

Share
   

Om forfatter Se alle innlegg

Adam

I am originally from Australia and have lived in Norway for the past 10 years. I have been working in the internet industry since 1998 in Australia, the UK and Norway. My kids love to ski and snowboard in the winter and go wake boarding in the summer.

2 kommentarerLegg igjen en kommentar

  • I tillegg, og ikke minst: Festung Lista Hangarmuseum på Lista Flypark. SørNorges største historske museum på hele 1.500 m2 dekkende for Regionens tyske etableringer og okkupasjon 1940-45. Her finnes det meste av tyngre og lette våpentyper,Militære. kjøretøy av mange typer,Russisk fangebrakke, Offisersbrakke,Jernbanestasjon,Lyskastere,separate tematiske utstillinger,16 meter lang modell av den tyske Flyplassen med 90 flytyper 1:72 , Styrtfragmenter, Skoleverket under krigen, Husmorens hverdag,Motstandsbevegelsen,Flydropp, ett av verdens ennå eksisterende Radaranlegg: Wurzburg Riese med parabol på 9 meter, Dokumentsenter og mye mer relatert til denne perioden. Åpent: Torsdager 1700 -2100 og Søndager 1100-1300. Inngang kr. 50,. Større grupper kan bestille separatomvisning. 91166966.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.