Sørlandet Blogg
Share

Jeg har testet «Fjellvåken», Norges råeste zip-line på Høyt&Lavt i Kristiansand. Årets julegave? Ja, helt klart!

Bli med meg på action langs den 500 meter lange stålvaieren, som kan gi deg en toppfart på 80 kilometer i timen.

Jeg er festet til zip-linen, det er bare å vente på klarsignal. Foto: E.Høibo©Visit Sørlandet

KLARSIGNAL: Jeg er festet til zip-linen, det er bare å vente på klarsignal før jeg kan kaste meg ut. Foto: E.Høibo©Visit Sørlandet

I ei fjellside ved tjernet Grotjønn i Kristiansand skal jeg kaste meg ut i Norges råeste zip-line «Fjellvåken». Som du ser av bildet var jeg ikke særlig høy i hatten.

For å komme meg opp til fjellet hvor zip-linen starter, måtte jeg gå et lite stykke gjennom skogen. På turen bygget det seg naturligvis opp en spent stemning. Mange tanker fløy gjennom hodet mitt. Tør jeg dette? Da jeg kom opp på toppen og så ut over Grotjønn og dalen, ble jeg helt mo i knærne. Fra toppen kunne jeg se helt til Oksøy fyr, og nesten til Danmark.

Sånn ser det ut på toppen av Fjellvåken, den nye zip-linen på Høyt&Lavt i Kristiansand. Foto: E.Høibo©Visit Sørlandet

Sånn ser det ut på toppen av Fjellvåken, den nye zip-linen på Høyt&Lavt i Kristiansand. Foto: E.Høibo©Visit Sørlandet

Med skrekkblandet fryd ble jeg hektet til vaieren. Jeg skulle kaste meg ut i den nye zip-linen som er 500 meter lang. Med en høydeforskjell på 65 meter, kan man oppnå en fart på rundt 80 kilometer i timen. Jeg var klar for et luftig svev ned fjellsida og over vannet.

Her kan du se min første prøvetur i «Fjellvåken»:

Adrenalinet bruste, hjertet pumpet litt raskere, men det var bare gøy. Jeg fikk meg en super tur over vannet og koste meg skikkelig. Etter et par sekunder klarte jeg å nyte naturen i området. Alt føltes trygt. Dette er en opplevelse alle kan gjennomføre.

Bestill Norges råeste julegave her

Share

Om forfatter Se alle innlegg

Elisabeth Høibo

Elisabeth Høibo er fra kristiansand og liker å ta bilder og å reise. I forrige årtusen (1996) pakket jeg sekken og dro jorden rundt som backpacker. Jeg så en bit av verden, men det finnes ikke noe finere sted enn Sørlandet. Jeg har bodd ett år i Bergen og åtte år i Oslo. Begynte å jobbe i reiselivet i 1998, og har jobbet i flyselskap, reisebyrå og restaurant. Jeg er gift, har tre barn og bor i Kristiansand og elsker Sørlandet. Jeg blogger om det jeg opplever og liker aller best. Bli med på en herlig Sørlandsreise!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli offentliggjort. Obligatoriske felter er merket *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.